Vliegles Lelystad-Texel

  Lelystad

Slechts  € 499

Vlieg zelf van Lelystad naar Texel en terug. Samen met een ervaren instructeur. Ook beschikbaar met een vierpersoons vliegtuig.

Introductie

Wil jij meer dan een standaard vliegles? Vlieg dan samen met een instructeur van Lelystad naar het prachtige Texel en weer terug. Kies voor het twee- of het vierpersoonsvliegtuig. Dan kun je ook nog twee vrienden meenemen!

Locaties

De vliegles wordt gevlogen vanaf Lelystad. Qua aantal vliegbewegingen de drukste Nederlandse luchthaven na Schiphol. Bij het vliegveld is een gezellig restaurant. Er is altijd volop activiteit en je kunt genieten van allerlei soorten toestellen die continu af en aan vliegen. Zo krijg je nog meer zin in je eigen vliegles.

Je vliegt van de polder naar een toeristisch eiland met veel natuur. Het vliegveld van Texel heeft een grasbaan, met daarnaast een gezellig terras. De hele dag is er volop bedrijvigheid van onder andere parachutisten.

Klaar voor vertrek?

Na het opstijgen vanaf Lelystad zet je koers richting het IJsselmeer. Je vliegt langs de Houtribdijk, over Enkhuizen en via de marinebasis van Den Helder richting Texel. Eenmaal aangekomen op luchthaven Texel schuif samen met de instructeur aan op het terras. Daar neem je de heenvlucht door en wordt de terugvlucht voorbereid. Dat duurt ongeveer 30 minuten in totaal.

Daarna stappen jullie weer in het toestel en vliegen terug naar Lelystad. Als je gekozen hebt voor een vierpersoonstoestel dan kan je van plek ruilen met een van de passagiers. Zo vliegt één iemand de heenweg en iemand anders de terugweg.

Theorie

Je start met een uitleg over de basis van het vliegen. De instructeur geeft in deze 'briefing' antwoord op belangrijke vragen. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Hoe werken de pedalen? Waar zijn alle knopjes en metertjes voor? Natuurlijk kun je zelf ook al je vragen stellen. Kom je samen met je partner, vriend(in) en/of familielid naar de vliegschool? Dan mag hij/zij hier natuurlijk ook bij zijn. Dan weten jullie allemaal wat je gaat beleven in de lucht. Hier hoef je niet extra voor te betalen. Uiteraard geldt dit ook voor de passagiers.

Het theoriegedeelte duurt ongeveer 20 minuten.

Praktijk

Na de theorie ga je met de instructeur naar het vliegtuig. Eerst controleer je samen of het toestel klaar is voor vertrek. Dan rijden jullie naar de startbaan, dit heet het taxiën. Via de koptelefoon kun je de instructeur en de verkeerstoren horen. De instructeur vraagt toestemming aan de verkeerstoren om te vertrekken. En dan is het zover! In de lucht mag je zelf het vliegtuig besturen. Je mag alles zelf vliegen behalve het laatste gedeelte van de landing. Vanwege de afstand die je af gaat leggen is dit een unieke ervaring. Natuurlijk helpt de instructeur je overal bij. Hij neemt het van je over als je lekker naar buiten wilt kijken. Of als je foto's of een filmpje wilt maken.

Tijdsduur

De totale tijdsduur van het arrangement is zo'n 3 tot 4 uur. De vliegtijd van Lelystad naar Texel bedraagt ongeveer 45 minuten heen en 45 minuten terug. De daadwerkelijke tijd hangt onder meer af van de drukte en de wind. Daar komt nog minimaal anderhalf uur bij voor de briefing, debriefing en diverse voorbereidingen.

Extra's

  • Na aankomst in Lelystad krijgt de piloot een logboekje met de eerste vlieguren;
  • Als je wilt kunnen we de vlucht filmen, hiervoor geldt een kleine meerprijs
Specificaties
Maximum aantal deelnemers voor de belevenis.
Hele jaar
De belevenis is alleen in deze periode beschikbaar. Houd rekening met de geldigheidsduur van je bon.
Leeftijd Vanaf 8 jaar
2,05 m
Boven deze lengte zit je niet meer comfortabel in het toestel
260 kg
Het maximale totaalgewicht van leerling en passagiers. De instructeur niet meegerekend.
1 jaar
Hoe lang de cadeaubon geldig is na uitgifte.
Binnen 14 dagen
Toch geen leuk cadeau? Je kunt gratis annuleren binnen 14 dagen na aankoop.
Zie ook: ons retourbeleid
Prijzen
2 persoonstoestel€ 499
4 persoonstoestel€ 549
Opmerkingen
  • Deze vliegles is in een twee- of vierpersoons toestel. Passagiers kunnen alleen mee in het vierpersoons toestel
  • Je betaalt niets extra voor de passagiers. Genoemde bedragen zijn het totaal voor alle inzittenden. Jullie zijn de enigen die meevliegen in het toestel
  • Je mag van plek wisselen op Texel, zonder extra kosten
  • Bij deze belevenis geldt geen weekendtoeslag
  • Het vermelde maximumgewicht en lengte geldt voor het vierpersoons toestel. Bij het tweepersoonstoestel is de maximum lengte van de leerling 1,95m en het maximale gewicht 105kg
  • Lessen zijn van 10:00 tot 18:00 (zomertijd) of tot zonsondergang (wintertijd)
  • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
  • Heb je 's ochtends niets van de vliegschool gehoord over het weer? Bel dan voor de zekerheid de vliegschool voordat je thuis wegrijdt. Je ontvangt het telefoonnummer per e-mail bij de reservering
Bekijk beschikbaarheid
Klik op een dag om te zien wanneer er plek is


uit Oldeberkoop

· Augustus 2017 · Lelystad

Super day, super flying and Piet was the most kind and clear instructor I ever had!

Instructor and over al service, very good

Keep website updated! Give custumors clear information about the address of the school.

Geheel vrijblijvend!

Om je persoonlijker en beter te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag op onze site. Hiermee tonen we belevenissen op basis van jouw interesses en kunnen we de site gebruiksvriendelijker maken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?