Vliegles en parachutespringen voor iedereen

Veelgestelde vragen

Kan iedereen vliegen of parachutespringen?

Bijna iedereen kan deelnemen aan de vlieglessen, parachutesprongen of vliegsimulatoren. Als er beperkingen zijn ten aanzien van lichaamslengte, gewicht of leeftijd dan staan die vermeld bij de belevenis. Deze kunnen verschillen per locatie. Gebruik eventueel de productvergelijker om makkelijk naast elkaar te kunnen zetten.

We raden deelname af voor mensen bij wie de conditie vliegen in een lijntoestel of bijvoorbeeld autorijden niet toelaat. Afhankelijk van het arrangement kunnen zwangere vrouwen tot circa 30 weken zwangerschap deelnemen. Heb je last van wagenziekte of een zwakke maag, geef dit dan vooraf aan zodat er rekening mee kan worden gehouden. Overleg bij twijfel altijd vooraf met je (huis) arts.

Kan ik de vliegles verzetten of afzeggen?

Je kunt tot 48 uur voor aanvang de vliegles kosteloos verzetten. Daarna kunnen er kosten in rekening gebracht worden, bijvoorbeeld omdat de vliegschool geen andere leerlingen meer kan boeken voor dat tijdvak, of er al kosten gemaakt zijn.

Kunnen er naast de leerling ook passagiers mee?

Kijk bij de vliegles van je keuze bij Specificaties. Hier vind je voor hoeveel personen de vliegles is. Bij sommige vlieglessen geldt hiervoor wel een kleine meerprijs. Je vliegt nooit samen met onbekenden.

Hoe laat is de vliegles of parachutesprong?

Bij sommige locaties kun je tijdens het reserveren al meteen je tijd kiezen. Bij andere locaties kan dit niet en kun je in het reserveerformulier je voorkeuren aangeven. Het reserveerformulier is de stap na de betaling. Als je nog niet meteen een tijd hebt kunnen kiezen bij het bestellen dan ontvang je binnen twee werkdagen na je aanvraag een bevestiging van de planner.

Hoe ver vooruit moet ik reserveren?

Dit verschilt per soort vliegles en de tijd van het jaar. In de lente en zomer is het verstandig ruim van te voren te reserveren, zeker als je graag in het weekend wil vliegen. Voor zweefvluchten geldt dat je ze het beste al kunt reserveren voordat het seizoen begonnen is. Bij iedere belevenis vind je een kalender met beschikbaarheid.

Ik ben zwaarder dan het maximumgewicht, is dit erg?

Helaas wel. Je mag niet zwaarder zijn dan het aangegeven maximumgewicht. Dit kan ter plekke nagewogen worden in verband met de veiligheid van jouw vlucht. Het maximale gewicht is inclusief je normale kleding en schoenen.

Heb je al gekocht en zit je boven het gewicht, dan kun je de belevenis altijd ruilen. Gebruik eventueel de productvergelijker om eenvoudig de maximale gewichten van verschillende belevenissen naast elkaar te leggen. Je kan de belevenis altijd wisselen, je betaalt alleen het eventuele prijsverschil bij.

Hoe oud moet je zijn om te vliegen?

De minimale leeftijd om zelf te vliegen of parachute te springen staat bij elke belevenis aangegeven. Voor het halen van je brevet gelden andere (wettelijke) minimumleeftijden. Solovliegen tijdens je opleiding mag vanaf 16 jaar, examens mag je afleggen vanaf 17 jaar.

Deze minimale leeftijd geldt niet voor eventuele passagiers achterin het vliegtuig. Onder begeleiding van een volwassene mogen ze al vanaf een jaar of 4 mee. Wel moeten de koptelefoons goed passen zodat het gehoor goed beschermd blijft tijdens de vlucht. Neem bij twijfel altijd vooraf even contact met ons op.

Ik wil op korte termijn vliegen. Kan dat?

Bij Last Minutes en als de agenda automatisch gemaakt wordt kan je soms vandaag of morgen al terecht. In andere gevallen dien je minimaal een aantal dagen van te voren te reserveren. Kijk voor de eerste beschikbaarheid in onze Agenda:

Klik hier
Hoe lang is de cadeaubon geldig?

Als je vandaag een cadeaubon bestelt dan is deze 2 jaar geldig. Heb je al eerder besteld, kijk dan op de cadeaubon tot wanneer deze geldig is. Oudere cadeaubonnen zijn mogelijk korter geldig.

Ik heb gereserveerd, maar nog niets gehoord

Als je na een aantal werkdagen niets gehoord hebt, neem dan contact op met de planner van de locatie waar je gereserveerd hebt. Je vindt de gegevens in de ontvangstbevestiging. Deze ontvangstbevestiging heb je meteen na het reserveren gekregen. Zo niet, ga dan even terug naar de reserveringspagina om de contactgegevens van de planning op te zoeken.

Klik hier
Wat kost het halen van een vliegbrevet?

Dit wisselt per persoon. Hoeveel lessen je nodig hebt hangt onder andere af van je inzicht. Hoe vaak je komt vliegen speelt ook mee. Afhankelijk van het soort brevet heb je een wettelijk minimum van 30 (LAPL) of 45 uur (PPL) nodig. Voor een PPL ligt de investering rond de € 15.000 en een jaar lessen. Bij onze Trivia zie je een uitgebreid artikel over de kosten van een vliegopleiding.

Klik hier
Gaat mijn vlucht, parachute sprong of vliegles door?

Sommige belevenissen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden of andere externe factoren. Na het reserveren heb je een bevestigingsmail ontvangen. Hierin staat uitgelegd hoe je meer informatie krijgt over het doorgaan van de vliegles. In dezelfde mail staan ook het telefoonnummer en e-mailadres van de planner van de locatie.
Heb je deze mail niet meer? Ga dan naar de reserveringspagina om de gegevens van de planner op te vragen:

Klik hier
Waar kan ik mijn luchtdoopcertificaat vinden?

Zodra je cadeaubon is ingewisseld kun je jouw luchtdoopcertificaat downloaden. Ga hiervoor naar de Reserveringspagina en toets daar je bonnummer in. Je ziet dan een knopje "Luchtdoopcertificaat maken". Als je deze knop niet ziet dan is je bon nog niet ingewisseld. Dat kan een paar dagen duren na je vlucht. Je ontvangt op dat moment ook een mail om een beoordeling te schrijven.

Klik hier
Kan ik de cadeaubon ook per post ontvangen?

Helaas niet meer. Je kunt de cadeaubon zelf uitprinten en cadeau geven. Je mag de bon ook op je telefoon laten zien bij de locatie. We kunnen je wel een leuk cadeaupakketje sturen met ons theorieboekje over vliegen in een vliegtuig of vliegen in een helikopter. Zo heb je iets tastbaars om cadeau te geven. Voor meer informatie:

Klik hier
Kan ik de cadeaubon na het bestellen nog aanpassen?

Jazeker! Je kan bijvoorbeeld het gekozen arrangement uitbreiden of zelfs iets heel anders kiezen. Ideaal als je een andere vliegles toch leuker vindt. Hier worden geen kosten voor gerekend, je hoeft alleen het verschil bij te betalen. De cadeaubon is niet inwisselbaar voor geld dus je krijgt geen geld terug wanneer je een voordeliger product uitzoekt. Je regelt het aanpassen eenvoudig zelf, voer hiervoor je bonnummer in op de reserveringspagina en kies voor Bon Wijzigen:

Klik hier
Mijn bonnummer doet het niet, wat nu?

Cadeaubonnen van Vliegles.nl hebben altijd 11 cijfers en geen letters. Wordt je cadeaubon niet gevonden, controleer dan of je bon nog geldig is. Met een verlopen bon kan je niet vliegen en die kan ook niet verlengd worden.

Kan ik mijn bon verlengen?

Je kan een cadeaubon alleen verlengen als die nog geldig is. Hier zijn kosten aan verbonden. Klik op de volgende link en voer je bonnummer in om te zien of je bon nog verlengd kan worden, wat de kosten zijn en om het direct online te regelen:

Klik hier

Mijn vraag staat hier niet tussen...

Je kunt ons natuurlijk ook benaderen via chat, e-mail of telefoon.
Ga hiervoor naar onze contactpagina.

Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?