Vliegles en parachutespringen voor iedereen

Diamond DA-40 Diamond Star

Diamond DA-40 Diamond Star

Vliegtuig

De Diamond DA40 Diamond Star is een Oostenrijks licht vliegtuig, gebouwd van composietmaterialen. Het is een vliegtuig met lage vleugels en vier zitplaatsen. Het vliegtuig wordt gebouwd in Oostenrijk en Canada door Diamond Aircraft. Het is een doorontwikkelde versie van de vroegere Diamond DA20 die maar twee zitplaatsen heeft.

Het eerste productiemodel kwam op de markt in 2000. Eind december 2020 waren er 2200 DA40's uitgeleverd.

Merk Diamond
Type DA-40 Diamond Star
Piloten 1
Passagiers 3
Maximaal startgewicht 1198 kg
Leeggewicht 795 kg
Bruikbare lading 403 kg
Kruissnelheid 151 knopen (280 km/u)
Overtreksnelheid 49 knopen (91 km/u)
Maximale afstand 1341 km
Maximale hoogte 16000 voet (4877 m)
Spanwijdte 11,9 m
Lengte 8,1 m
ICAO code DA40

Deze specificaties zijn bedoeld om je een idee te geven van de Diamond DA-40 Diamond Star. Je kan ze niet gebruiken voor vluchtvoorbereiding. Vaak worden er veel verschillende types uitgebracht van een bepaald toestel met wisselende specificaties en prijzen. Kijk in het Pilot Operating Handbook (POH) als je de precieze waarden wil weten van het toestel waarmee je gaat vliegen. Je vlieginstructeur helpt je hier graag bij.

Veelgestelde vragen over de Diamond DA-40 Diamond Star

Hoeveel weegt een Diamond DA-40 Diamond Star?

Leeg weegt het toestel ongeveer 795 kg. Met brandstof, passagiers en baggage erbij mag het toestel maximaal 1.198 kg wegen. Er kan dus maximaal 403 kg aan brandstof, passagiers en baggage mee.

Vliegen in een Diamond DA-40 Diamond Star

Wil je zelf een keer wil vliegen in een Diamond DA-40 Diamond Star? Kijk dan eens bij deze vliegervaringen. Bestel en reserveer eenvoudig via onze website:

Over Eveline van den Boom

Schrijfster van dit artikel is Eveline van den Boom. In 2006 kreeg ze haar eerste vliegles als verjaardagscadeau; een prachtige vlucht over Rotterdam. Dat smaakte naar meer!

In 2010 haalde ze haar PPL vliegbrevet in Lelystad. In 2011 werd een vliegtuig aangeschaft: een Aero AT-3. Dit vliegtuig vliegt nog steeds mee in de Vliegles.nl vloot met callsign PH-EVB.

Ze schreef de theorieboeken "Theorie van het Vliegen" en "Theorie helikopter vliegen". Deze kan je bestellen bij je vliegles en zijn ook los te koop op Bol.com

Over ons

Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?