Vliegles en parachutespringen voor iedereen

Blackshape Prime

Blackshape Prime

Vliegtuig

De Blackshape Prime is een Italiaans ultralight vliegtuig. Het is ontwikkeld en gebouwd door Blackshape srl., gevestigd in Monopoli. Het toestel maakte z'n eerste vlucht in 2007 en werd gepresenteerd tijdens de Aero tentoonstelling van Friedrichshafen in 2009.

Het toestel is uitgerust met een Rotax 912ULS. Het toestel kenmerkt zich door een intrekbaar landingsgestel en de achter elkaar geplaatste stoelen. Hierdoor haalt het vliegtuig een snelheid van wel 300 km/u. Door de slanke en sportieve vorm heeft heeft het vliegtuig wat weg van een straaljager.

Merk Blackshape
Type Prime
Piloten 1
Passagiers 1
Maximaal startgewicht 472 kg
Leeggewicht 297 kg
Bruikbare lading 175 kg
Kruissnelheid 148 knopen (274 km/u)
Maximale snelheid 165 knopen (306 km/u)
Overtreksnelheid 35 knopen (65 km/u)
Brandstofcapaciteit 66 liter
Spanwijdte 7,9 m
Lengte 7,2 m
ICAO code PRIM

Deze specificaties zijn bedoeld om je een idee te geven van de Blackshape Prime. Je kan ze niet gebruiken voor vluchtvoorbereiding. Vaak worden er veel verschillende types uitgebracht van een bepaald toestel met wisselende specificaties en prijzen. Kijk in het Pilot Operating Handbook (POH) als je de precieze waarden wil weten van het toestel waarmee je gaat vliegen. Je vlieginstructeur helpt je hier graag bij.

Veelgestelde vragen over de Blackshape Prime

Hoe snel vliegt een Blackshape Prime?

Een Blackshape Prime vliegt normaal gesproken met zo'n 274 km/u (148 knopen), dit is de kruissnelheid. Het toestel kan nog wel wat sneller vliegen, maar nooit meer dan 306 km/u (165 knopen).

Hoeveel weegt een Blackshape Prime?

Leeg weegt het toestel ongeveer 297 kg. Met brandstof, passagiers en baggage erbij mag het toestel maximaal 472 kg wegen. Er kan dus maximaal 175 kg aan brandstof, passagiers en baggage mee.

Vliegen in een Blackshape Prime

Wil je zelf een keer wil vliegen in een Blackshape Prime? Kijk dan eens bij deze vliegervaringen. Bestel en reserveer eenvoudig via onze website:

Over Eveline van den Boom

Schrijfster van dit artikel is Eveline van den Boom. In 2006 kreeg ze haar eerste vliegles als verjaardagscadeau; een prachtige vlucht over Rotterdam. Dat smaakte naar meer!

In 2010 haalde ze haar PPL vliegbrevet in Lelystad. In 2011 werd een vliegtuig aangeschaft: een Aero AT-3. Dit vliegtuig vliegt nog steeds mee in de Vliegles.nl vloot met callsign PH-EVB.

Ze schreef de theorieboeken "Theorie van het Vliegen" en "Theorie helikopter vliegen". Deze kan je bestellen bij je vliegles en zijn ook los te koop op Bol.com

Over ons

Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?