Vliegles en parachutespringen voor iedereen

Coulanceregeling Corona

Als gevolg van de vliegverboden die zijn ingesteld rondom Corona kan het zijn dat je minder tijd hebt gehad om je bon te verzilveren. Wij vinden dat deze tijd niet ten koste mag gaan van de geldigheid van je bon. Wel is het van belang dat je tijdig een verlenging aanvraagt. Dat kun je via onderstaand formulier doen als je aan de voorwaarden voldoet.

Voorwaarden voor een verlenging
  • Je komt voor een verlenging in aanmerking als je cadeaubon bij de uitgifte 1 jaar geldig was. Tijdens de lockdowns zijn bonnen uitgegeven met een geldigheid van 1,5 jaar. Hierbij is al rekening gehouden met extra tijd om te plannen.
  • Je bon is nu geldig of minder dan een maand geleden vervallen
  • Je hebt minder lang de tijd gehad om een vlucht te plannen als gevolg van Corona maatregelen. Dit is bijvoorbeeld niet het geval als je vliegles seizoensgebonden is en de lockdown buiten het reguliere vliegseizoen viel
  • Als de beschikbaarheid van het oorspronkelijk gekochte arrangement niet meer gegarandeerd kan worden voor de extra geldigheidstermijn, dan wordt je bon mogelijk wel verlengd. De extra geldigheid is echter alleen te gebruiken voor een ander arrangement. Artikel 3.7 van onze algemene voorwaarden is dus niet van toepassing op de verlengingstermijn
  • Een verlenging moet aangevraagd en toegekend zijn voordat je komt vliegen. Als je met een verlopen bon naar de locatie gaat kun je niet vliegen en wordt er achteraf niet gecorrigeerd
  • Aan deze regeling kunnen geen rechten ontleend worden
Hoeveel verlenging

Het aantal dagen dat je bon verlengd wordt hangt af van hoe lang er niet gevlogen kon worden. De eerste lockdown duurde van 16 maart t/m 11 mei 2020 (57 dagen). De tweede lockdown van 15 december 2020 t/m 2 maart 2021 (78 dagen).

  • Bonnen uitgegeven voor de eerste lockdown (16 maart 2020 t/m 11 mei 2020): worden verlengd voor de duur van 180 dagen, gerekend vanaf de oorspronkelijke vervaldatum.
  • Bonnen uitgegeven tussen de eerste en tweede lockdown (12 mei 2020 t/m 14 december 2020): worden verlengd met een duur van 90 dagen, gerekend vanaf de oorspronkelijke vervaldatum.
  • Bonnen uitgegeven tijdens de lockdowns zijn 1,5 jaar geldig
Een tweede keer verlengen

Mocht je bon al een keer verlengd zijn en het is niet gelukt om binnen de extra tijd een nieuwe afspraak te maken dan kijken we naar de omstandigheden. Als ons gevraagd is de bon te verlengen en er is geen nieuwe afspraak gemaakt, dan wordt de bon niet nogmaals gratis verlengd (zie ook het volgende kopje). Is er wel meerdere keren een afspraak gemaakt en wegens het weer afgezegd, dan kunnen we opnieuw coulance verlenen.

Extra verlenging bovenop de coulanceregeling

Als je op eigen initiatief je vliegbelevenis wil uitstellen dan kun je een extra verlenging bijkopen. Hiervoor gelden de reguliere verlengingskosten. Deze vind je in onze algemene voorwaarden. Dit valt niet binnen onze coulanceregeling. Onderstaand formulier is alleen bedoeld voor het aanvragen van een gratis verlenging. Ga naar de verlenging- en reserveringspagina om de bon te verlengen. Op deze pagina zie je ook de kosten. Je kunt de bon eventueel ook omzetten naar een andere belevenis. Verlengen is alleen mogelijk als de bon nog geldig is.

Aanvragen verlenging

Met dit formulier kan je een verlenging aanvragen binnen de coulanceregeling. Heb je meerdere cadeaubonnen, vul het formulier dan per cadeaubon in.

Als je in aanmerking komt voor een gratis verlenging dan ontvang je van ons een bericht met de toegekende extra tijd. Controleer je spamfolder als je niets ontvangt.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?