Geef een vliegles cadeau of kom zelf vliegen

Corona update: we vliegen weer!

Overzicht van alle locaties met vraag & antwoord

Het Vliegles.nl-team hoopt dat jij en je dierbaren gezond zijn. Net als de meeste bedrijven hebben wij ook maatregelen genomen als reactie op COVID-19.

Vanaf 11 mei zijn de maatregelen voor contactberoepen versoepeld. Vliegscholen horen daar ook bij. Op dit moment zijn veel vliegscholen weer aan het opstarten. Dit is ingewikkeld omdat niet elke school op dezelfde dag gaat vliegen. Soms zijn er ook beperkingen.

Hieronder zie je vanaf wanneer welke vlieglessen weer doorgaan en of er beperkingen zijn. Onder het overzicht zie je onze meest gestelde vragen. Lees deze door voordat je contact met ons opneemt. Doe dit bij voorkeur per e-mail.

Verder adviseren we je om tijdig te boeken voor dit seizoen als je wil vliegen. Het is momenteel erg druk met de boekingen.

Les Locatie Vanaf Beperkingen
Airbus A320 simulator Lelystad 16 juni Geen passagiers of 1 huishouden
Basis vliegles Lelystad 1 juni -
Midden-Zeeland 11 mei -
Ballonvaart Alle Nog niet bekend Nog niet bekend
Blackshape vliegles Lelystad 1 juni -
Boeing 737 simulators Alle 1 april Geen passagiers
Cessna vliegles Lelystad 1 juni Max. 2 personen aan boord
Midden-Zeeland 11 mei Max. 2 personen aan boord
Drone vliegles Alle 1 april -
Helikopter vliegles Lelystad 11 mei Max. 2 personen aan boord
Parachute springen Alle Nog niet bekend Nog niet bekend
Paragliding tandemvlucht Alle Nog niet bekend Nog niet bekend
Proefles stuntvliegen Lelystad 1 juni -
Vliegles Lelystad - Texel Lelystad 1 juni Max. 2 personen aan boord
Zweefvliegen Terlet 1 juni -
Salland 1 juli -

De komende periode (in ieder geval tot 1 juni) geldt het volgende:

  • Er mogen maximaal 2 personen in een toestel. Heb je een vliegles in een Cessna of ander vierpersoons toestel? Dan kunnen er dus geen passagiers mee. Je kunt even afwachten of gratis omboeken naar een ander arrangement. Dat kan via Reserveren, toets je bon nummer in en kies dan voor "Bon Wijzigen". Deze regel geldt in ieder geval tot 1 juni. Houdt deze pagina in de gaten voor updates of volg onze Facebook pagina.
  • Hebben jij, of je gezinsleden, gezondheidsklachten (neusverkoudheid, hoesten, koorts of benauwdheidsklachten)? Dan kan je niet vliegen. Wijzig je afspraak via Reserveren.
  • Beperk je verblijf op de vliegschool. Kom op de afgesproken tijd, niet eerder.
  • Houd je aan de hygiëneregels: was je handen, schud geen handen, nies en/of hoest in je elleboog. 
  • Houdt 1,5 meter afstand, buiten het toestel.
  • Geen mondkapjes. Deze werken averechts in een kleine ruimte waar je naast elkaar zit. Buiten het toestel mag je een mondkapje dragen als je dit prettig vindt.
  • Kom met zo min mogelijk mensen naar de vliegschool, bij voorkeur alleen de degene die vliegt en maximaal 1 extra persoon.
  • De regels voor gezondheidsklachten gelden ook voor de instructeurs. We doen onze uiterste best de planning sluitend te krijgen. Sommige afspraken zullen helaas alsnog verplaatst moeten worden. We vragen hiervoor je begrip.

Kan ik gewoon bestellen en reserveren?

Absoluut en dat raden we ook aan. We verwachten topdrukte deze zomer, dus bestel en reserveer tijdig. Bekijk onze vlieglessen op de voorpagina.

Mijn reservering is voor de genoemde startdatum, wat moet ik doen?

Je kunt een nieuwe afspraak maken via de reserveringspagina.

Kan ik mijn belevenis ruilen?

Jazeker, ruilen kan altijd! Vul op de reserveringspagina je bon nummer in en kies vervolgens voor "Bon Wijzigen". Vervolgens kies je bovenaan in de tekst voor 'ander arrangement'.

Mijn cadeaubon verloopt bijna of is net verlopen. Wat nu?

Als je cadeaubon verloopt tussen 1 maart 2020 en een maand na de (verwachte) startdatum van jouw belevenis dan kan deze gratis verlengd worden. Omdat zweefvluchten seizoensgebonden zijn worden deze 180 dagen verlengd, andere belevenissen worden 90 dagen verlengd. Stuur ons een mail met je bon nummer via onze contactpagina en we maken het in orde!

Nu ik door Corona niet kan vliegen wil ik mijn geld terug, kan dat?

Helaas is dit niet mogelijk. Je bent nog steeds van harte welkom om te komen vliegen, alleen misschien niet op het moment wanneer je oorspronkelijk wilde. Er is wel een coulancebeleid voor de geldigheidsduur. Stuur ons hiervoor een bericht onder vermelding van je cadeaubonnummer. Gezien de enorme drukte vragen we je vriendelijk hiervoor niet te bellen.

Geen passagiers of uit 1 huishouden. Instructiemogelijkheden zijn beperkt omdat de instructeur niet mee in de cockpit mag. Mondkapjes verplicht als instructeur in de cabine is. Deze krijg je bij de locatie.

Ik wil een nieuwe afspraak maken, hoe doe ik dat?

Het maken van een afspraak kan alleen via de Reserveringspagina. Bel of mail ons niet voor het maken van een afspraak. De planning wordt door de locaties zelf gemaakt en wij kunnen je daarmee dus niet helpen.

Wanneer begint het parachute springen en paragliden weer?

Het is nog niet bekend wanneer de tandemsprongen en het paragliden precies beginnen en met welke beperkingen. We werken het overzicht op deze pagina bij zodra we meer weten. Je kunt ook onze Facebook pagina volgen: www.facebook.com/vliegles

Ik heb een afspraak voor parachute springen of paragliden. Gaat dit door?

De huidige maatregelen rond parachute springen en paragliden zijn van kracht tot 1 juni. Als je een afspraak hebt voor 1 juni, dan gaat deze niet door. Heb je een afspraak na 1 juni? Dan kunnen we je helaas nog niet vertellen of het doorgaat. Er wordt druk overlegd om ervoor te zorgen dat er in juni weer gesprongen kan worden. Volg onze Facebook pagina om op de hoogte te blijven.

Wanneer begint het ballonvaren weer?

Dit is nog niet bekend. De huidige versoepeling laat maximaal 2 personen aan boord toe van een luchtballon. Dat is niet genoeg om weer op te kunnen starten. Iedereen moet namelijk ook bij elkaar in de auto terug van de landingsplaats naar de vertrekplaats. Kijk later nog eens op deze pagina voor updates of volg onze Facebook pagina.

We gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om je beter en persoonlijker te helpen. Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Zo kunnen we advertenties op basis van jouw interesses tonen . Als je verdergaat gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?