Geef een vliegles cadeau of kom zelf vliegen

Corona update: we vliegen weer!

Overzicht van alle locaties met vraag & antwoord

Het Vliegles.nl-team hoopt dat jij en je dierbaren gezond zijn. Net als de meeste bedrijven hebben wij ook maatregelen genomen als reactie op COVID-19.

Vliegscholen en -clubs vallen onder de contactberoepen. De te nemen maatregelen en beperkingen worden steeds verder versoepeld. Vrijwel alle vluchten zijn weer beschikbaar. Soms gelden er nog wel aanvullende maatregelen of beperkingen.

Hieronder zie je vanaf wanneer welke vlieglessen weer doorgaan en of er beperkingen gelden. Onder het overzicht vind je de meest gestelde vragen. Lees deze door voordat je contact met ons opneemt. Doe dit bij voorkeur per e-mail.

Verder adviseren we je om tijdig te boeken voor dit seizoen als je wil vliegen. Het is momenteel erg druk met de boekingen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via onze Facebook pagina.

Les Locatie Vanaf Beperkingen
Airbus A320 simulator Lelystad 16 juni Max. 2 personen per keer
Basis vliegles Alle 11 mei 2020 -
Ballonvaart Alle 10 juli 2020 -
Blackshape vliegles Lelystad 1 juni 2020 -
Boeing 737 simulators Lelystad 1 april 2020 -
Den Haag, Schiphol 1 april 2020 Geen passagiers of 1 huishouden
Cessna vliegles Alle 1 juni 2020 Passagiers toegestaan vanaf 26 juni
Drone vliegles Alle 1 april 2020 -
Helikopter vliegles Lelystad 11 mei 2020 Passagiers toegestaan vanaf 26 juni
Parachutespringen Texel, Breda,
Zeeland, Hoogeveen
1 juni 2020 -
Ameland 1 april 2021 -
Paragliding tandemvlucht Almelo 3 juni 2020 -
Noordeloos Nog niet bekend Nog niet bekend
Paramotor vliegles Alle 1 juni 2020 -
Proefles stuntvliegen Lelystad 1 juni 2020 -
Vliegles Lelystad - Texel Lelystad 1 juni 2020 Passagiers toegestaan vanaf 26 juni
Zweefvliegen Terlet 1 juni 2020 -
Salland 1 juli 2020 -

Tot 1 september geldt het volgende:

  • Vliegscholen moeten registreren wie er komen vliegen. Zorg dat iedereen die mee een vliegtuig in gaat zich kan identificeren (rijbewijs, paspoort of ID kaart). Dit geldt niet voor vliegsimulatoren en dronelessen.
  • Het dragen van een (niet-medisch) mondkapje is niet verplicht in 2 persoonstoestellen (o.a. basis vliegles, Blackshape en stuntvluchten) of bij simulators en dronelessen. Het is wel verplicht in 4 persoonstoestellen, zoals de Cessna. Je krijgt ze bij de locatie als je er zelf geen hebt. Mocht bij de locatie gevraagd worden om een mondkapje, terwijl het niet verplicht is, dan vragen we je dit uit beleefdheid te respecteren.
  • Hebben jij, of je gezinsleden, gezondheidsklachten (neusverkoudheid, hoesten, koorts of benauwdheidsklachten)? Dan kan je niet vliegen. Wijzig je afspraak via Reserveren. Alle deelnemers moeten een gezondheidsverklaring invullen.
  • Beperk je verblijf op de vliegschool. Kom op de afgesproken tijd, niet eerder.
  • Houd je aan de hygiëneregels: was je handen, schud geen handen, nies en/of hoest in je elleboog. 
  • Houd, buiten het toestel, 1,5 meter afstand.
  • Kom met zo min mogelijk mensen naar de vliegschool, bij voorkeur alleen de degene die gaan vliegen en maximaal 1 extra persoon.
  • De regels voor gezondheidsklachten gelden ook voor de instructeurs. We doen onze uiterste best de planning sluitend te krijgen. Sommige afspraken zullen helaas alsnog verplaatst moeten worden. We vragen hiervoor je begrip.
  • Vanaf 26 juni mag er weer met passagiers gevlogen worden.

Kan ik gewoon bestellen en reserveren?

Absoluut en dat raden we ook aan. We verwachten topdrukte deze zomer, dus bestel en reserveer tijdig. Bekijk onze vlieglessen op de voorpagina.

Mijn reservering is voor de genoemde startdatum, wat moet ik doen?

Je kunt een nieuwe afspraak maken via de reserveringspagina.

Kan ik mijn belevenis ruilen?

Jazeker, ruilen kan altijd! Vul op de reserveringspagina je bon nummer in en kies vervolgens voor "Bon Wijzigen". Vervolgens kies je bovenaan in de tekst voor 'ander arrangement'.

Mijn cadeaubon verloopt bijna of is net verlopen. Wat nu?

Als je cadeaubon verloopt tussen 1 maart 2020 en een maand na de (verwachte) startdatum van jouw belevenis dan kan deze gratis verlengd worden. We verlengen de oorspronkelijke geldigheidsdatum dan voor de tijd dat niet gevlogen kon worden. Stuur ons een mail met je bon nummer via onze contactpagina en we maken het in orde!

Ik wil een nieuwe afspraak maken, hoe doe ik dat?

Het maken van een afspraak kan alleen via de Reserveringspagina. Bel of mail ons niet voor het maken van een afspraak. De planning wordt door de locaties zelf gemaakt en wij kunnen je daarmee dus niet helpen.

We gebruiken cookies en vergelijkbare technieken om je beter en persoonlijker te helpen. Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Zo kunnen we advertenties op basis van jouw interesses tonen . Als je verdergaat gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?