Cessna vliegen

Vliegles met extra passagiers

Voor een gezellige proefles vliegen kies je de Cessna 172, een vierpersoons toestel. Naast de instructeur en piloot kunnen dus nog 2 passagiers mee.

Slechts:   € 149

Introductie

Wil jij ook vliegen in het bekendste kleine vliegtuig van de wereld? De Cessna 172 is een vierpersoonstoestel, dus je kunt ook nog twee vrienden meenemen!

Locatie

Kom naar Lelystad om deze vliegles te volgen. Je vindt hier een leuk vliegveld voor kleine vliegtuigen en er is een gezellig restaurant. Ook is hier altijd volop activiteit en kun je genieten van allerlei soorten toestellen die continu af en aan vliegen.

Ontspannen met z'n vieren

Dit vierpersoons toestel wordt overal ter wereld gebruikt. Het is al sinds de jaren '50 in productie. En met 43.000 stuks is dit het bestverkochte vliegtuig ooit. Bijna iedere piloot heeft er wel eens in gevlogen. Het is ook het meest gebruikte lesvliegtuig. 

De Cessna 172 is zo populair, omdat het prettig en fijn vliegt. Dit komt bijvoorbeeld door de ruimte van binnen. Ook als je wat langer of zwaarder bent, kun je er goed in zitten. De vleugels van de Cessna zitten aan de bovenkant. Hierdoor heb je een prachtig uitzicht en maak je tijdens de vlucht de mooiste foto's. Je kunt met vier mensen tegelijk vliegen. Naast jou en de instructeur kunnen er twee passagiers mee. Hierdoor is het arrangement, per persoon, één van de goedkoopste. Op wie ga jij indruk maken met je vliegkunsten? 

De Cessna is dus erg geschikt om vanuit rond te kijken. Je kunt bijvoorbeeld over het Dolfinarium vliegen. Of altijd al je eigen straat vanuit de lucht willen zien? Op dit kaartje kun je zien hoe ver je kunt vliegen.

Het is zover!

De ontvangst bij de vliegschool is met een lekkere kop koffie, thee of fris. Je hebt een geweldig uitzicht op de baan. Geniet van je drankje en alle drukte op het vliegveld. Zo kom je al helemaal in de stemming!

Theorie

Je start met een uitleg over de basis van het vliegen. De instructeur geeft in deze 'briefing' antwoord op belangrijke vragen. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Hoe werken de pedalen? Waar zijn alle knopjes en metertjes voor? Natuurlijk kun je zelf ook al je vragen stellen. Kom je samen met je partner, vriend(in) en/of familielid naar de vliegschool? Dan mag hij/zij hier natuurlijk ook bij zijn. Dan weten jullie allemaal wat je gaat beleven in de lucht. Hier hoef je niet extra voor te betalen. Uiteraard geldt dit ook voor de passagiers. 

Praktijk

Na de theorie ga je met de instructeur naar het vliegtuig. Eerst controleer je samen of het toestel klaar voor vertrek is. Dan rijden jullie naar de startbaan, dit heet het taxiën. Via de koptelefoon kun je de instructeur en de verkeerstoren horen. De instructeur vraagt toestemming aan de verkeerstoren om te vertrekken. En dan is het zover! In de lucht mag je zelf het vliegtuig besturen. Je mag alles zelf vliegen behalve het laatste gedeelte van de landing. Natuurlijk helpt de instructeur je overal bij. Hij neemt het van je over als je lekker naar buiten wilt kijken. Of als je foto's of een filmpje wilt maken.

Extra's

 • Gratis logboek met daarin je eerste vlieguur. Vraag er naar vóór je vlucht;
 • Wij kunnen de vlucht ook voor je filmen. Je krijgt de geheugenkaart meteen mee naar huis.
Zelf samenstellen Geheel vrijblijvend!

Beschikbaarheid

Cessna vliegen

Bij het bestellen kun je direct doorgeven op welke dag je wil komen vliegen en waar.
Je kunt natuurlijk ook gewoon de cadeaubon geven zonder een datum te prikken.
Om je een idee te geven waar en wanneer dit arrangement beschikbaar is:

Beschikbaar
Nog 1 plaats vrij!
Niet beschikbaar
Op aanvraag
Samenstellen Geheel vrijblijvend!

Prijzen

Dit arrangement is al te koop voor € 149
De genoemde bedragen zijn totaalbedragen voor het hele arrangement.
Je betaalt dus niet extra voor de passagiers en er vliegen ook geen anderen mee (behalve de instructeur natuurlijk).

Vliegtijd

De vliegtijd is standaard 20 minuten (dat is: motor aan tot motor uit).
Wil je een langere vliegtijd? Dat kan!
 • Totaal 30 minuten vliegen: € 50 meerprijs
 • Totaal 45 minuten vliegen: € 100 meerprijs
 • Totaal 60 minuten vliegen: € 150 meerprijs
 • Totaal 90 minuten vliegen: € 250 meerprijs

Extra opties

 • Laat je eerste vliegles vastleggen op video voor € 25. De opnames worden gemaakt met een GoPro camera en na afloop krijg je de SD kaart mee naar huis.
 • Maak een tussenstop/extra landing om van plaats te wisselen, voor maar € 50. (Beschikbaar vanaf 30 minuten en langer)

Opmerkingen

Alle bedragen zijn inclusief BTW.
Houd je er rekening mee dat er een toeslag van € 15 geldt voor het weekend?
Je kunt deze op de dag zelf bij de vliegschool afrekenen of bij het bestellen van de cadeaubon betalen.

Zelf samenstellen Geheel vrijblijvend je arrangement samenstellen en zien wat het kost

Praktische punten

  • Je betaalt niet extra voor de passagiers, dit bedrag is het totaalbedrag voor het toestel. Jullie zijn de enigen die meevliegen met de instructeur.
  • Maximum lengte: 2,05 m
  • Maximum totaal gewicht van leerling en passagiers: 260 kg (Dus exclusief het gewicht van de instructeur)
  • Er is geen minimumleeftijd, maar het is natuurlijk wel fijn als je over het dashboard kunt kijken. En anders lossen we dat gewoon met een paar kussentjes op Een maximumleeftijd is er overigens ook niet. Je bent nooit te oud om zelf te vliegen.
  • Deze vliegschool is alle dagen geopend, behalve dinsdag. Er wordt gevlogen van 10:00 tot 18:00 of zonsondergang, als dat eerder is
  • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
  • Heb je s'ochtends niets van de vliegschool gehoord over het weer? Bel dan voor de zekerheid de vliegschool voordat je thuis wegrijdt. Je ontvangt het telefoonnummer per e-mail bij de reservering
  • Er wordt gevlogen op een 4 persoons toestel. Naast de leerling en instructeur kunnen dus nog 2 extra passagiers mee
  • Voor vliegen in het weekend en op feestdagen geldt een toeslag van € 15,-. Deze kun je betalen bij de vliegschool, als die niet al inbegrepen was bij de cadeaubon
  • De bonnen zijn 1 jaar geldig. Houd er rekening mee dat als wegens weersomstandigheden afgebeld zou worden een nieuwe afspraak binnen de geldigheidsduur gemaakt kan worden
  • Tot twee weken na aanschaf zijn de bonnen kosteloos te annuleren
Zelf samenstellen Geheel vrijblijvend!

Beoordelingen

uit Broadstairs GB
, Vliegveld Lelystad, 21 september 2017

Al vanaf mijn prille jeugd heb ik willen vliegen, werd afgekeurd vanwege mijn ogen. Deze wens is door mijn kleinkinderen opgepikt die mij de les cadeau hebben gedaan. Met mijn twee oudste zoons was dit een onvergetelijke ervaring. Ik overweeg om dit wellicht nog een keer te herhalen als het mij in de tijd gegeven is.

De gehele vlucht was perfect; hulde aan de instructeur
Door mijn lengte was het zicht over het dashboard heen wat beperkter dan ik had gehoopt, daar ik geen gebruik mocht maken van de pedalen had ik dus misschien wel een kussentje kunnen gebruiken.
uit Opheusden
, Vliegveld Lelystad, 11 september 2017

Kim heeft ontzettend genoten van de vlucht, samen met de instructeur en beide opa's een onvergetelijke dag. Wat de opa's opviel is dat de instructeur zeer rustig en amicaal was, dat was een zeer prettige ervaring. De filmpjes die met eigen GoPro zijn gemaakt door de instructeur zijn ook erg leuk. Kim heeft de kist van taxien, start landingsbaan, opstijgen vliegen tot landen zelf mogen uitvoeren, SUPER! Zeer zeker zullen wij jullie aanbevelen, écht een onvergetelijk cadeau van papa!! Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.

Wat Niet? Alles een zeer unieke ervaring en onvergetelijk
Uiteraard mocht van Kim de vlucht wat langer duren......
uit Gouda
, Vliegveld Lelystad, 11 september 2017

Ontzettend gave ervaring, leuk om te doen.

Veel zelf kunnen (mogen) doen.
uit Groningen
, Vliegveld Lelystad, 6 september 2017

Vliegen zelf was erg leuk. Alleen had de voor en nabrieving echt uitgebreider gemogen, met meer uitleg. Tevens werd de vliegtijd wel erg streng gehanteerd. Ik had een vlucht van 30 minuten, maar als je het taxien voor en na de vlucht van aftrekt, blijft er niet heel veel airtime van over....

Vliegen is echt erg leuk. Ervaren instructeur
Geen goede briefing voor en na de vlucht. De eingelijke vliegtijd is erg kort.
Zelf samenstellen Geheel vrijblijvend!