Zweefvliegen

  Salland

Introductie

Zweefvliegen is misschien wel de puurste vorm van vliegen. Met een kabel wordt het vliegtuig in enkele seconden omhoog getrokken tot wel 400 meter: een sensatie op zich! Het toestel is perfect gestroomlijnd, zodat het ver kan doorzweven.

Locatie

Met de cadeaubon kun je terecht op vliegveld Lemelerveld in Salland, in de buurt van Dalfsen.

Zweefvliegtuigen kunnen ook stijgen

Wat je misschien niet wist, is dat een zweefvliegtuig ook kan stijgen! Dat werkt ongeveer zo: de zon warmt de aarde op. De aarde warmt op haar beurt de lucht recht boven de grond op. Die warme lucht stijgt omhoog. Vergelijk het met luchtbelletjes in een glas cola. Zweefvliegers zoeken deze stijgende luchtbelletjes op. Zandgrond bijvoorbeeld straalt veel warme lucht uit. Door daar boven te vliegen, kan het toestel met de opstijgende lucht mee klimmen. Dat noemen we thermiek. De sport van het zweefvliegen is dus het opzoeken van die thermiek en lang en ver vliegen. Sommigen gaan zelfs heel Europa door met wedstrijden. Omdat het zweefvliegtuig geen motor heeft, voel je je zo vrij als een vogel. Geen motorgeluid; de ultieme stilte! Zweefvliegen is ook nog eens een echte teamsport. Je wordt op de dag zelf ontvangen bij de zweefvliegclub. Gerund door vrijwilligers. Je zult je verbazen hoeveel mensen er nodig zijn om je te kunnen laten zweven. Naast jouw piloot heb je een tiploper, kabelrijder en lierist nodig om je toestel de lucht in te krijgen en veilig weer binnen te loodsen.

Het is zover!

Bij aankomst word je naar de landingsbaan gebracht. Vanaf de zijlijn zie je de zweefvliegers komen en gaan. Zo kom je al helemaal in de stemming!

Start

Je krijgt een korte uitleg over het zweefvliegen. Vervolgens krijg je een parachute om. Dit is niet vanwege de veiligheid maar omdat de passagiersstoel gemaakt is voor een passagier met parachute. Met een lierkabel word je omhoog getrokken naar een hoogte van zo'n 400 meter. Dit gaat met een geweldige snelheid. Je wordt even goed achterin je stoel gedrukt. De zweefvliegsensatie is begonnen!

Zweven

Eenmaal op hoogte, koppelt de kabel los en zweeft het toestel verder. Het toestel glijdt met ongeveer 1 meter per seconde naar beneden. Als het mee zit dan vindt je piloot een mooie thermiekbel en kun je zweven. Helaas hebben we dat niet zelf in de hand. Het kan dus zijn dat je met een minuut of 10 ook weer naar beneden gezweefd bent. Wil je zeker weten dat je wat langer kunt genieten dan kun je natuurlijk extra starts bijbestellen. Dan vlieg je een paar keer.

Specificaties
Maximum aantal deelnemers voor de belevenis.
April tot oktober
Alleen in deze periode kan er gevlogen worden. Houd rekening met de geldigheidsduur van je bon.
Leeftijd Vanaf 8 jaar
100 kg
Het maximale gewicht van de leerling, met kleding aan. I.v.m. de veiligheid.
1 jaar
Hoe lang de cadeaubon geldig is na uitgifte.
Binnen 14 dagen
Toch geen leuk cadeau? Je kunt gratis annuleren binnen 14 dagen na aankoop.
Zie ook: ons retourbeleid
Prijzen
1 start€ 49
2 starts€ 89
3 starts€ 129
4 starts€ 169
5 starts€ 209
Opmerkingen
  • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
  • Als je een bon hebt met meerdere starts dan hoeven deze niet allemaal door dezelfde persoon gevlogen te worden. De starts moeten wel op dezelfde dag gevlogen worden
Bekijk beschikbaarheid
Klik op een dag om te zien wanneer er plek is
Geheel vrijblijvend!