Vliegles en parachutespringen voor iedereen

Hoe oud moet je zijn om te skydiven?

Hoe oud moet je zijn om te skydiven?

Vliegles.nl Trivia

| 3008 keer bekeken 3008x

De minimumleeftijd om parachute te mogen springen verschilt per locatie. Bij sommige paracentra mag je al vanaf 8 jaar vliegen, bij anderen vanaf 12 jaar.

Vaak is het wel zo, dat als de minimumleeftijd wat hoger ligt, dit geen hele harde grens is. Het minimum wordt dan meer aangehouden om er zeker van te zijn dat het kind graag zelf de sprong wil wagen. Dus vaak kan het dan ook vanaf 11 jaar al.

Wel is het zo dat voor het maken van een tandemsprong toestemming van de ouders nodig is.

Een maximum leeftijd is er trouwens niet! Wel moet je minimaal je knieën tot je borst op kunnen trekken voor een mooie landing.

Als je na het maken van je tandemsprong geen genoeg kunt krijgen van het parachutespringen, dan kun je een static line opleiding volgen. Om alleen en zonder tandemmaster te mogen springen, moet je minimaal 16 jaar oud zijn.

Klik op de volgende link om de minimale leeftijd te zien voor alle paracentra:

Meer informatie

Meer informatie over onze vlieglessen, parachutesprongen, vliegsimulaties en vliegangst cursussen:

Bekijken

Wil je meer weten over vliegen?

Download dan helemaal gratis ons theorieboek "Hoe vliegt een vliegtuig". Dit boekje beschrijft op toegankelijke manier de achtergrond van een eerste vliegles. Zodat je vooraf of na je les nog eens terug kan lezen wat er allemaal om je heen gebeurde. Je leest onder meer over:

  • Hoe draagkracht ontstaat en dus hoe een vliegtuig kan vliegen
  • Hoe je een bocht maakt met een vliegtuig
  • Wat de verkeersregels op de grond en in de lucht zijn
  • En wat alle knoppen en meters in de cockpit betekenen

Je kunt het boekje ook als echt boek bestellen op Bol.com of cadeau geven bij een vliegles.

Gratis theorieboek

P.S. Je mag lid worden van onze nieuwsbrief, maar dat hoeft niet.

Over Eveline van den Boom

Schrijfster van dit artikel is Eveline van den Boom. In 2006 kreeg ze haar eerste vliegles als verjaardagscadeau; een prachtige vlucht over Rotterdam. Dat smaakte naar meer!

In 2010 haalde ze haar PPL vliegbrevet in Lelystad. In 2011 werd een vliegtuig aangeschaft: een Aero AT-3. Dit vliegtuig vliegt nog steeds mee in de Vliegles.nl vloot met callsign PH-EVB.

Ze schreef de theorieboeken "Theorie van het Vliegen" en "Theorie helikopter vliegen". Deze kan je bestellen bij je vliegles en zijn ook los te koop op Bol.com

Over ons

Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?