Reviews Kennismakingsdag zweefvliegen Terlet

4,9

van 5

35 reviews

4,9 van 5

35 reviews

5 sterren
31
4 sterren
4
3 sterren
0
2 sterren
0
1 ster
0
Hans
Apeldoorn

· November 2023

Een hele leuke dag gehad. Bij aankomst was het even spannend of het door zou gaan omdat een groot deel van het veld te nat was na extreme regenbuien. Het ging door en ik heb vier keer gevlogen. Daarnaast ook bij de elektrische lier mogen kijken aan de andere kant van het veld. Je moet ook zelf de handen uit de mouwen steken bij het verplaatsen van de zeefvliegtuigen van de hangar naar het veld en bij het klaarzetten voor de start.

  • De lierstart en het vliegen zelf is fantastisch. Je mag ook zelf sturen. Het gaat allemaal erg snel en je komt tijd te kort om rond te kijken, te sturen en foto's te maken.
  • De informatie van de zweefvliegclub over het wel of niet doorgaan, en de tijden waarop je wordt verwacht is niet altijd duidelijk.
Jan
Amersfoort

· Oktober 2023

Hele mooie dag met de (oudere) mannen van de zweefvliegclub. Zes starts kunnen maken met in totaal vijf verschillende mensen, heel leuk om zelf al wat te mogen sturen. Smaakt naar meer!

  • Je wordt volledig betrokken bij de vliegdag. Dus niet alleen meevliegen maar ook helpen met verslepen van de vliegtuigen en aan het eind van de dag weer opruimen. Alle aanwezigen zijn duidelijk heel trots op hun sport en geven graag uitleg. Heel leuk dat er tijd was om maar liefst zes keer omhoog te gaan. Vanaf de start wordt meteen uitleg gegeven over het gedrag van het vliegtuig in de lucht en de besturing, en mag je (bij de instructeurs) zelf sturen. Ik heb de afspraak twee keer moeten verzetten en ook daarbij werd heel goed meegedacht vanuit de club. Heel fijn.
  • Geen!
Jeroen de Jager
Bergen

· Oktober 2023

Mooie ervaring, erg vriendelijke club.

  • Duidelijke uitleg door enthousiaste vliegers. Door gebrek aan thermiek wel 5x de lucht in geweest!
  • Iets duidelijker maken wanneer je weer vliegt, is een beetje afwachten maar komt uiteindelijk wel goed.
Frank
Den Dolder

· Oktober 2023

Een geweldige ervaring. Fijne uitleg en instructie. Zelfs het zweefvliegtuig even zelf mogen besturen. Een hele mooie dag.

  • De veiligheid, uitgebreide instructie, maar ook de sfeer.
  • Niets
Bart
Lage Mierde

· September 2023

Wat een fantastische dag. Het was bloedheet maar dat mocht de pret niet drukken. De organisatie op Terlet is geolied en professioneel. Veel geleerd, veel starts gemaakt. Kortom een uitstekende kennismaking met het zweefvliegen.

  • Veel persoonlijke aandacht en zelfs stukje zelf vliegen.
  • Op het veld zelf is naast het vliegen niets te zien of doen.
Elianne Kok
Swalmen

· September 2023

Fantastisch! Wat een fijne groep mensen, relaxte sfeer en iedereen helpt elkaar. Net een grote familie. Ik voelde me zeer welkom Alleen al het helpen met het vliegtuig naar de startbaan te brengen is erg leuk. Omdat er weinig thermiek bellen waren, en het daardoor korte vluchten waren, mocht ik 5x de lucht in. Bij de eerste vlucht werd ik op het laatst misselijk. Diverse leden hebben me goede tips gegeven zodat het daarna tijdens het vliegen weer goed ging. Ik kon ook zelf aangeven wanneer ik me weer goed genoeg voelde om weer te gaan vliegen. Met heel veel mazzel bij de vijfde keer want toen konden we zeker een half uur in de lucht blijven. Die stilte om je heen en het uitzicht, prachtig. Een grandioze ervaring.

  • Het omhoog cirkelen op een thermiekbel, eerst zie je allemaal boven je vliegtuigen cirkelen om vervolgens zelf helemaal boven te zitten en onder je de vliegtuigen te zien.
    Dat mijn collega's die me deze dag kado gedaan hebben mee mochten naar de startbaan.
  • Ik zou het niet weten. Maar als ik dan toch iets moet noemen. Misschien de dagcursisten op het moment dat alle vliegtuigen naar voren gezet moeten worden even aangeven dat je dan kan helpen. De eerste keer was ik hier een beetje onzeker over en ben toen blijven zitten. De tweede keer wel meegeholpen.
Chester
Amsterdam

· Augustus 2023

Top!

  • Vliegen en betrokkenheid/ openheid/enthousiasme van de mensen
Iris Hoogervorst
Geldrop

· Augustus 2023

Mijn vriend heeft dit kado gehad. An sich een leuke dag. In de info stond wel dat er geen faciliteiten op het veld waren en eten en drinken kon je meenemen. Wij hadden gezien dat er een restaurant was (stond ook vermeld dat daar het toilet was), dus wij dachten daar wel eea te kunnen doen. Niet wetende dat het veld bijna 2km lopen is. Had fijn geweest voor ons als dagcursist als dat vermeld stond. Na de vlucht was er weinig communicatie. Zou fijn zijn als je ongeveer weet wanneer je weer mag vliegen. Verder was men super vriendelijk en vol passie over de sport.

  • - Goede instructie en uitleg over het zweefvliegtuig (Ludo)
    - Het zelf mogen sturen tijdens het vliegen
    - Fijne instructeur (Ronald)
    - Passie bij de betrokkenen
  • - Uitleggen afstand naar het veld als je als dagcursist mee opstart. Kunt aangeven om de auto achter te parkeren.
    - Meer communicatie gedurende de dag. Ik begrijp dat er niet strak te plannen is, maar neem je daggasten daar dan in mee.
Jan
Hoorn

· Juni 2023

Heel erg leuk en een ontspannen sfeertje

  • Zelf een stukje vliegen
Donald Bosch
Doesburg

· Juni 2023

Het was heel bijzonder om tussen een clubje enthousiaste "oude rotten" en enkele jonge (aspirant) vliegers het zweefvliegen te mogen ervaren.
Ik heb een goed gevoel gekregen wat het inhoudt en helaas de grenzen van mijn evenwicht systeem opgezocht. (Werd wel versterkt door het bijzondere warme weer en de bij tijd en wijle forse turbulentie)

  • De ontspannen sfeer, de lekkere nuchtere benadering van de sport en de hands on mentaliteit. Absoluut geen elite sport.
    De begeleiding door de instructeurs was heel prettig en werd goed afgestemd op je wensen en vaardigheden.
  • Misschien een beetje muggenziften maar na afloop had ik wel een wat meer pro-active benadering gehad over bijvoorbeeld een vervolg cursus of misschien zelf een lidmaatschap.
    Natuurlijk kunnen we dit allemaal zelf ook opzoeken en navragen na thuiskomst. Diegenen die gemotiveerd zijn en verder willen doen dit toch wel.
Paul
Helmond

· Juni 2023

Erg leuke en bijzondere dag. Fijne behulpzame sfeer en daarbij ook een mooie zweefvlieg beleving. Voor herhaling varbaar.

  • Hoe de vrijwilligers omgingen met elkaar en de gasten. Het mooie weer.
  • Schaduw plek bij het startveld.
EC Scheeper
Alkmaar

· Juni 2023

Het was heel erg leuk! Goed georganiseerd, vriendelijke mensen. Ik kreeg veel tijd in de lucht, ze hielden goed rekening met mijn wensen. Zeer goed bevallen.

  • Zelf sturen, veel aandacht, veel tijd in de lucht.
  • Geen minpunten
Natascha
Hoensbroek

· Mei 2023

Super leuke en leerzame dag gehad samen met zoon van 13.

  • Leerzaam, leuke mensen, behulpzaam, goede aanwijzingen enz
Quirinus Johannes Verlaan
Bergkamen (D)

· Mei 2023

I loved every second of it, the flying but also everything around it, like setting up the field, collecting the gliders after they landed.

  • The people how they welcomed me.
    I was treated like one of them and not like a guest, getting the same amount of flights as everyone else! I was involved in everything that has to do with a day of glider plane flying.
  • I think everything was perfect.
Max
Eindhoven

· Mei 2023

Geweldige dag gehad op Terlet. Fijne mensen, zowel mijn instructeur als de andere leden van de club. Erg kundig en je merkte dat ze plezier hadden om alles over het vliegen uit te leggen aan mij en de andere cursist.
Zelfs nog een stukje zelf de controle in handen mogen nemen.
Al met al een geslaagde dag!

  • Vriendelijke en kundige mensen
    Zelf vliegen!
Anja van den Ham
Arnhem

· April 2023

Ik heb een topdag gehad. Het was wel koud, maar dat was niet zo erg. Ik heb heel veel geleerd.

  • Ik heb 3 vluchten gemaakt. De 2de was een hele lange van 45 minuten. We zaten op 1 km. en we zijn boven mijn huis gevlogen. Ik heb daar een foto van gemaakt. Ik ben ook naar de lierplek geweest, ook heel interessant. Zelfs het naar w.c. gaan, ging goed. Met een meisje iedere keer met de auto naar de Thermiekbel geweest.
  • Niets! De mensen waren heel vriendelijk en altijd bereid om vragen te beantwoorden.
Léon vander Klooster
Gouda

· April 2023

Ik vond het ontzettend gaaf. De spanningen van de start en het prachtige uitzicht vanuit het vliegtuig

  • Vriendelijke mensen, goeie uitleg, meerdere vluchten
  • Er was geen koffie, geen snacks. De hele dag op het veld met geen faciliteiten. Geen toilet, geen schuilplek.
Jurgen
Arnhem

· April 2023

Erg leuk, enthousiaste gasten en mooi om een keer mee te maken

  • Gemoedelijk, goede uitleg, duidelijk
  • Het weer :)
Rob Derwig
Renkum

· Oktober 2022

In 1 woord fantastisch. Echt een geweldige dag gehad.

  • Zelf mogen vliegen. Iedereen is super aardig.
  • Niets
Jeroen
Wijnjewoude

· Oktober 2022

Geweldige ervaring, aardige en goede begeleiding, prachtig weer!

  • Nieuwe ervaring, veel geleerd
  • Ontvangst wat rommelig, tip: ontvangst met koffie/thee en wat uitleg hoe de dag zal verlopen
Gijs Heg
Apeldoorn

· Oktober 2022

Het was een bijzonder geslaagde dag. Er was helaas weinig thermiek maar het aantal vluchten compenseerde dit ruimschoots. Veel geleerd over het vliegen met een zweefvliegtuig. Ik werd door de vliegers op Terlet goed opgevangen en kreeg een goede uitleg over alle zaken die met het vliegen te maken hadden. Al met al een heel fijne ervaring.

  • Het was allemaal perfect geregeld zowel het aanvragen van de vliegdag als ook het boeken van de vliegdatum via de website.
  • Kan ik zo even niet bedenken.
Bas
Goor

· Oktober 2022

Fantastisch! Het was een mooie dag, met helaas wel wat weinig thermiek. Maar genoeg in de lucht kunnen zijn. Het is een erg leuke ervaring! Echt een aanrader! Misschien nog wel een keer, maar dan in het voorjaar.

  • Vliegen was natuurlijk het leukste, maar het was een leuke relaxte groep, waarin je makkelijk mee kan draaien.
  • Er is geen catering aanwezig (je loopt niet tussendoor even snel naar het restaurant), maar daar kun je je op voorbereiden.
Marcel van Dijk
Almere

· Oktober 2022

Boeiend, leerzaam en goede, informele sfeer. Een geweldige ervaring.

  • De instructeurs leggen alles perfect uit. Ik kreeg een extra (4e) start omdat het relatief rustig was.
  • Bij aankomst was het onduidelijk waar ik mij moest melden.
Henk Havinga
Veenendaal

· September 2022

Het was een erg leuke dag en een hele belevenis om zelf voor het eerst een zweefvliegtuig te besturen. Nog best wel lastig.

  • Gedachte en gevoel om vrij als een vogel door de lucht te zweven
  • Koffie, thee en een dixie op de startplek
Albert
Leeuwarden

· September 2022

Om betrokken te raken was het mooi dat er vanaf hangar meteen klus was in het meelopend sturen van het toestel tijdens autosleep naar startplek.
Fijn dat de vliegenier van 1e vlucht veel vertelde over bediening en weersomstandigheden. Steile optrek was fantastisch, en geholpen door de stevige wind hoog gekomen.
2e vlucht (voorin zittend) was heel kort bij gebrek aan thermiek.
3e vlucht was met eigen toestel van piloot (motorzwever), mooi hoog (ca 1800m) gekomen op thermiek en prachtige vergezichten en meerdere toestellen in nabijheid. Na ruim een uur was m’n maag er kort helemaal klaar mee, daarna weer prima en in totaal anderhalf uur gezweefd. Was heel leuk om bij opbergen van toestel in aanhanger te assisteren.

  • Heel goeie sfeer
  • Geen
Veronique
Zwolle

· Augustus 2022

Super leuke ervaring, erg aardige instructeurs en gezellige en ontspannen sfeer. M’n vader heeft zelfs een uur in de lucht gezeten dus was helemaal blij. Kom er graag nog een keer.

  • Sfeer, mensen, locatie, vliegen zelf, communicatie
  • Niet echt.. geen wc en schaduw mr was beide bekend
Christa
Nijmegen

· Augustus 2022

Het was heel erg leuk en we zijn goed begeleid. Soms wel wat lang wachten tussen de vluchten omdat ook andere ingepland moeten worden.

  • De totale ervaring en aanwezig zijn dicht bij de actie.
  • Lang wachten tussen vluchten.
Gert-Jan
Arnhem

· Augustus 2022

Het was een super gave ervaring om 3 keer te mogen vliegen. De laatste vlucht met geweldige thermiek bijna 1 uur gevlogen op 1600 meter hoogte boven Arnhem en omgeving. Heel bijzonder om een dagje deel uit te maken van de zweefvlieg community. Uitgebreide uitleg van de piloot!

  • Mooie omgeving, fijne begeleiding en veel kunnen vliegen
Peter hartog
Purmerend

· Juni 2022

Fantastische dag gehad. Prima instructeurs die veel uitleg gaven en open stonden voor allerlei vragen.

  • Goede sfeer, professioneel
  • Een mogelijkheid om drinken te kopen op het veld. ( koelbox met flesjes?)
Martijn
Amersfoort

· Juni 2022

Geweldige ervaring

  • Het zelf vliegen
  • In het veld is er verder niets dan het vliegen
David
Ochten

· Juni 2022

Een heel aantal keren gevlogen en ook zelfs een keer flink lang. Veel geleerd in deze gezellige club

Ema
Leeuwarden

· Mei 2022

I loved it, it was quite an experience. I wish they are more close by my home so I can go more often

  • The email was full of the informations and good preparation
  • When I came, there was quite a lot of hangers and no sign of the club. So it took sometime to find them.
Patrick Jansen
Badhoevedorp

· Mei 2022

Fantastische dag, met een, ondanks de stevige wind en dankzij goede thermiek, perfect uitgevoerde vlucht over de Veluwe. Hulde voor de geweldige sfeer, de positieve uitstraling en de duidelijke uitleg.

  • Ontvangst, sfeer, professionele uitleg
  • Kan ze echt niet bedenken
Fred Jonker
Nieuwerkerk aan den IJssel

· Mei 2022

Het was een geweldige dag; een geweldige ervaring, dankzij Ronald, onze piloot. De briefing vooraf deed hij op een hele rustige en deskundige manier, waarbij hij ons de hoofdpunten voor de veiligheid heeft bijgebracht aan de hand van 'skistok'. Ronald gaf ons de ruimte om ook zelf het zweefvliegtuig in de lucht te besturen, grandioos!

  • Naast wat hierboven al is verteld:
    mijn zoon Gert, met wie ik dit event samen deed, vroeg aan Ronald of het mogelijk was om 'over de kop te gaan'. Dat was geen probleem. Piloot Maarten werd ingeschakeld en gaf Gert een spectaculaire 'over de kop vlucht', geweldig! Zeer bijzonder dat ook dat gewoon mogelijk bleek!!
  • Misschien heb ik niet goed opgelet bij het aanmelden, maar het zou wel erg fijn zijn als ook een vega-lunch kan worden aangeboden.
Foppe-Klaas Hovinga
Zutphen

· Mei 2022

Een prachtige belevenis om een dag dag mee te maken. Mooi om drie keer te vliegen. Daardoor zelf ook een beetje mogen ervaren hoe het is om te vliegen en de thermiek te gebruiken.

  • Gezellige ontspannen sfeer. Zelf mogen meedoen: vliegen en helpen. Er werd veel uitleg gegeven.
  • Geen. Neem zelf voldoende water mee. Je bent de hele dag buiten.

Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?