Sportvliegen

Vliegles in een tweepersoons toestel

Leer de basis van het vliegen in dit kleine, wendbare vliegtuig. Je vliegt alleen met de instructeur. Onze meest verkochte vliegles.

Slechts:   € 99,-

Introductie

Sportvliegen in een tweepersoons toestel is ons best verkochte arrangement. En met een reden! Het is de leukste manier om kennis te maken met het vliegen.

Locaties

Je kan deze vliegles volgen in Lelystad en Midden-Zeeland (bij Arnemuiden). Dit zijn leuke vliegvelden voor kleine vliegtuigen. Beide velden hebben een gezellig restaurant en er is altijd veel activiteit. Allerlei soorten toestellen vliegen af en aan.

Hypermoderne toestellen

Je vliegt in een geavanceerd toestel met de nieuwste apparatuur aan boord. Toch is het lichtgewicht en compact. Daardoor is het enorm wendbaar en stuurt het heel direct. Dit maakt het een sportief vliegtuig om in te vliegen. De kleinste stuurbewegingen hebben meteen effect.

Wat gaat er gebeuren?

Ontvangst bij de vliegschool is met een lekkere kop koffie, thee of fris. Je hebt een geweldig uitzicht op de baan. Geniet met je drankje van alle drukte op het vliegveld. Zo kom je al helemaal in de stemming!

Theorie

Je start met een uitleg over de basis van het vliegen. De instructeur geeft in deze ‘briefing’ antwoord op belangrijke vragen. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Hoe werken de pedalen? Waar zijn alle knopjes en metertjes voor? Natuurlijk kan je zelf ook al je vragen stellen. Kom je samen met je partner, vriend(in) of familielid naar de vliegschool? Dan mag hij/zij hier natuurlijk ook bij zijn. Dan weten jullie beide wat je allemaal gaat beleven in de lucht. Hier hoef je niet extra voor te betalen.

Praktijk

Na de theorie ga je met de instructeur naar het vliegtuig. Eerst controleer je samen of het toestel klaar voor vertrek is. Dan rijden jullie naar de startbaan, dit heet het taxiën. Via de koptelefoon kan je de instructeur en de verkeerstoren horen. De instructeur vraagt toestemming aan de verkeerstoren om te vertrekken. Dan kunnen jullie! In de lucht mag je zelf het vliegtuig besturen. Je mag alles zelf doen behalve het laatste gedeelte van de landing. Natuurlijk helpt de instructeur je overal bij. Hij neemt het van je over als je lekker naar buiten wilt kijken. Of als je foto’s of een filmpje wilt maken.

Extra's

 • Gratis logboek met daarin je eerste vlieguur. Alleen in Lelystad, vraag er even naar voor je vlucht;
 • Wij kunnen de vlucht ook voor je filmen. Je krijgt de geheugenkaart gelijk mee naar huis.
Zelf samenstellen Geheel vrijblijvend!

Beschikbaarheid

Sportvliegen

Bij het bestellen kun je direct doorgeven op welke dag je wil komen vliegen en waar.
Je kunt natuurlijk ook gewoon de cadeaubon geven zonder een datum te prikken.
Om je een idee te geven waar en wanneer dit arrangement beschikbaar is:

Beschikbaar
Nog 1 plaats vrij!
Niet beschikbaar
Op aanvraag
Samenstellen Geheel vrijblijvend!

Prijzen

Dit arrangement is al te koop voor € 99,-

Vliegtijd

De vliegtijd is standaard 20 minuten (dat is: motor aan tot motor uit).
Wil je een langere vliegtijd? Dat kan!
 • Totaal 30 minuten vliegen: € 50,- meerprijs
 • Totaal 45 minuten vliegen: € 100,- meerprijs
 • Totaal 60 minuten vliegen: € 150,- meerprijs
 • Totaal 90 minuten vliegen: € 250,- meerprijs

Extra opties

 • Laat je eerste vliegles vastleggen op video voor € 24,95. De opnames worden gemaakt met een GoPro camera en na afloop krijg je de SD kaart mee naar huis.

Opmerkingen

Alle bedragen zijn inclusief BTW.
Houd je er rekening mee dat er een toeslag van € 15,- geldt voor het weekend?
Je kunt deze op de dag zelf bij de vliegschool afrekenen of bij het bestellen van de cadeaubon betalen.

Zelf samenstellen Geheel vrijblijvend je arrangement samenstellen en zien wat het kost

Praktische punten

  • Maximum lengte: 1,95 m
  • Maximum gewicht: 105 kg
  • Er is geen minimumleeftijd, maar het is natuurlijk wel fijn als je over het dashboard kunt kijken. En anders lossen we dat gewoon met een paar kussentjes op. Een maximumleeftijd is er overigens ook niet. Je bent nooit te oud om zelf te vliegen
  • Deze vliegschool is alle dagen geopend, behalve dinsdag. Er wordt gevlogen van 10:00 tot 18:00 of zonsondergang, als dat eerder is
  • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
  • Er wordt gevlogen op een 2 persoons toestel. Naast de leerling en instructeur kunnen dus geen extra passagiers mee
  • Voor vliegen in het weekend geldt een toeslag van € 15,-. Deze kun je betalen bij de vliegschool, als die niet al inbegrepen was bij de cadeaubon
  • De bonnen zijn 1 jaar geldig. Houd er rekening mee dat als wegens weersomstandigheden afgebeld zou worden een nieuwe afspraak binnen de geldigheidsduur gemaakt kan worden
  • Tot twee weken na aanschaf zijn de bonnen kosteloos te annuleren
Zelf samenstellen Geheel vrijblijvend!

Beoordelingen

uit Breskens (NL)
, Vliegveld Midden-Zeeland, 13 november 2016

Het was een geweldige ervaring, dit is één van de mooiste dingen die ik al gedaan heb. Zeker voor herhaling vatbaar en wie weet het vliegbrevet halen ! Erik had mij erover verteld en het zette me direct aan het denken ! Ook was het gezellig en gelijk een geruststellend gevoel, zeer zeker dat ik terug kom. Bedankt voor een geweldige dag Erik !

Het vliegen was bijzonder gaaf! G-krachten waren heel erg gaaf om te voelen, het geeft een ''kick''
N.v.t.
uit Lanaken , België
, Vliegveld Midden-Zeeland, 24 oktober 2016

Heb mijn vier kleinkinderen ( 18 tot 13 jaar ) laten vliegen. Zijn alle vier super enthousiast!! Naast het vliegen zelf en het prachtige uitzicht droeg de ervaren piloot ( Erik ) veel bij met zijn leerzaam enthousiasme. Mijn oudste kleinzoon wil nu ook piloot worden. Grote dank voor deze unieke ervaring!

Alles
Geen
uit Den Haag
, Vliegveld Lelystad, 23 oktober 2016

Supercool!!! Ik had dit cadeau gekregen van m'n oma en opa. ik vond het echt super! aardige instructrice, leuk vliegtuigje en het is erg gezellig in de kantine

Supercool, aardige instructice, leuk vliegtuigje
Geen!
uit 's-Gravenpolder
, Vliegveld Midden-Zeeland, 18 oktober 2016

Was prachtig weer. Heel geschikte instructeur. Heel vriendelijk en geïnteresseerd. Prachtige belevenis!

Rondje over ons huis gevlogen.
Geen
Zelf samenstellen Geheel vrijblijvend!