Proefles sportvliegen

Zelf voor het eerst vliegen

Een leuke eerste kennismaking met het besturen van een vliegtuig. Leer de basis van het vliegen in een hypermodern sportvliegtuig.

Slechts:   99,-

Sportvliegen in een 2 persoons toestel is niet voor niets ons best verkochte arrangement. Het is een leuke manier om kennis te maken met vliegen.

De proeflessen op het sportvliegtuig worden gevlogen vanaf Lelystad en Midden-Zeeland (bij Arnemuiden). Twee leuke velden voor klein vliegverkeer, beiden met een gezellig restaurantje en elke dag veel vliegende bedrijvigheid.

Wat het sportvliegen zo leuk maakt is dat we vliegen op hypermoderne toestellen. Deze toestellen zijn lichtgewicht en verbruiken weinig brandstof. Door het kleine formaat van de toestellen zijn ze ook nog eens enorm wendbaar. De besturing is heel direct waardoor het heel sportief aanvoelt.

Op je vliegdag wordt je ontvangen bij de vliegschool. Beide scholen hebben een geweldig uitzicht op de landingsbaan. Natuurlijk is een lekkere kop koffie of fris inbegrepen bij elk arrangement. En terwijl je wacht op je instructeur kun je genieten van alle bedrijvigheid op en rond het veld. Kom dus gerust wat te vroeg...

Zodra je er klaar voor bent haalt de instructeur je op en geeft je een 'briefing' over de beginselen van het vliegen. Want hoe blijft een vliegtuig nou eigenlijk in de lucht? Uiteraard is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Na de theorie stap je met de instructeur in het toestel en ga je een rondje vliegen. Dat zal een mix zijn tussen lekker naar buiten kijken en ook zelf sturen. Buiten het laatste stuk van de landing mag je alles zelf doen. Als je dat wil. Geef gerust de besturing even over aan de instructeur als je even een mooi foto of filmpje wil maken.

Wanneer je geland bent krijg je van je instructeur een luchtdoopcertificaat. Als je wilt, kan de vlucht ook gefilmd worden en krijg je na afloop de geheugenkaart mee naar huis...

Zelf samenstellen... Geheel vrijblijvend!

Prijzen

Dit arrangement is al te koop voor 99,-

Vliegtijd

De vliegtijd is standaard 20 minuten (dat is: motor aan tot motor uit).
Wil je een langere vliegtijd? Dat kan!
 • Totaal 30 minuten vliegen: 49,- meerprijs
 • Totaal 45 minuten vliegen: 99,- meerprijs
 • Totaal 60 minuten vliegen: 149,- meerprijs
 • Totaal 90 minuten vliegen: 249,- meerprijs

Extra opties

 • Laat je eerste vliegles vastleggen op video voor 24,95. De opnames worden gemaakt met een GoPro camera en na afloop krijg je de SD kaart mee naar huis.

Opmerkingen

Alle bedragen zijn inclusief BTW.
Houd je er rekening mee dat er een toeslag van 15,- geldt voor landingen in het weekend?
Je kunt deze op de dag zelf bij de vliegschool afrekenen of bij het bestellen van de cadeaubon betalen.


Praktische punten

 • Maximum lengte: 1,95 m
 • Maximum gewicht: 105 kg
 • Er is geen minimumleeftijd, maar het is natuurlijk wel fijn als je over het dashboard kunt kijken. En anders lossen we dat gewoon met een paar kussentjes op. Een maximumleeftijd is er overigens ook niet. Je bent nooit te oud om zelf te vliegen.
 • Deze vliegschool is alle dagen geopend, behalve dinsdag. Er wordt gevlogen van 10:00 tot 18:00 of zonsondergang, als dat eerder is
 • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is.
 • Er wordt gevlogen op een 2 persoons toestel. Naast de leerling en instructeur kunnen dus geen extra passagiers mee.
 • De bonnen zijn 1 jaar geldig. Tot twee weken na aanschaf zijn de bonnen kosteloos te annuleren. Houd er rekening mee dat als wegens weersomstandigheden afgebeld zou worden een nieuwe afspraak binnen de geldigheidsduur gemaakt kan worden.
 • Voor vliegen in het weekend geldt een toeslag van € 15,-. Deze kun je betalen bij de vliegschool, als die niet al inbegrepen was bij de cadeaubon.
Zelf samenstellen... Geheel vrijblijvend!

Beoordelingen

uit Bleiswijk
, Vliegveld Midden-Zeeland, 21 juli 2016

Mijn eerste keer echt vliegen. Een windstille zomerse dag in Zeeland. Prachtige dag met een erg leuke eerste ervaring. Aardige instructeur die me alles Behalve opstijgen en landen zelf liet vliegen. Prachtig uitzicht!

Leuke instructeur; veel kans om zelf te vliegen
Korte theorie les en het vliegtuigje had van mij iets groter gemogen.
uit Heerlen
, Vliegveld Midden-Zeeland, 21 juli 2016

Ik moest even wennen (al weer jaren niet gevlogen) maar uiteindelijk vond ik het prachtig.

Het vliegen, het weer, de info via de instructeur.
Ik heb geen minpunten te melden
uit Bollenstreek
, Vliegveld Lelystad, 20 juli 2016

Het was een fantastische belevenis. Geniet nog steeds na van deze geweldige dag.

Leuke instructrice. Vliegen boven Harderwijk en de dolfijnen zien zwemmen.
Op de website de effectieve vliegtijd die een aspirantpiloot vliegt per tijdsduur die je boekt vermelden.
uit Amsterdam
, Vliegveld Lelystad, 14 juli 2016

Geweldige ervaring. Ik vond het super om in zo een klein vliegtuig te zitten en zelf even te sturen.

Interessant gesprek met aardige en professionele instructrice, duidelijke instructievideo, extra goed zicht op die dag, de harde wind maakte het spannend, lekker kopje thee erbij
Ik had langer willen vliegen, maar dat is wel duur.
Zelf samenstellen... Geheel vrijblijvend!