Stuntvliegtuig proefles

  Lelystad, Midden-Zeeland

Slechts  € 199

Spiraalduiken, loopings, spins, hoge bochten en nog veel meer.

Introductie

Zoals iedere goede chauffeur een slipcursus volgt, oefent iedere goede piloot op "unusual attitudes", oftewel een vreemde stand van het vliegtuig. Het oefenen op tolvluchten, spiraalduiken, loopings en rolls zorgt ervoor dat de piloot een beter gevoel voor vliegen ontwikkelt. Dat is niet alleen heel nuttig, maar uiteraard ook heel spannend om te doen. Hiermee ontdek je wat echt kan met een vliegtuig. Dat doen we niet met een gewoon vliegtuig, maar met een stuntvliegtuig. Let op: dit arrangement is alleen voor mensen met lef!

Locatie

Je kunt deze vliegles volgen in Lelystad en Midden-Zeeland (bij Arnemuiden). Dit zijn leuke vliegvelden voor kleine vliegtuigen. Beide velden hebben een gezellig restaurant en er is altijd veel te beleven. Zo zie je voortdurend allerlei soorten toestellen af en aan vliegen en krijg je nog meer zin om ook zelf de lucht in te gaan.

Stuntvliegtuig

Je vliegt in een speciaal stuntvliegtuig. Het vliegtuig is gebouwd om alle krachten aan te kunnen die gepaard gaan met de bijzondere manoeuvres. Het is een snel en extreem wendbaar toestel.

Het is zover!

De ontvangst bij de vliegschool is met een lekkere kop koffie, thee of fris. Je hebt een geweldig uitzicht op de baan. Geniet van je drankje en alle drukte op het vliegveld. Zo kom je al helemaal in de stemming!

Theorie

Je start met een uitleg over de basis van het vliegen. De instructeur geeft in deze 'briefing' antwoord op belangrijke vragen. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Hoe werken de pedalen? Waar zijn alle knopjes en metertjes voor? Natuurlijk kun je zelf ook al je vragen stellen. Als je gezellig iemand meeneemt die komt kijken hoe jij de lucht in gaat, dan mag hij/zij natuurlijk ook bij de introductie zijn. Dan weten jullie beiden wat je allemaal gaat beleven in de lucht. Hier hoef je niet extra voor te betalen.

Het theoriegedeelte duurt altijd zo'n 20 minuten, ongeacht de tijdsduur die je kiest voor het praktijkdeel.

Praktijk

Na de theorie ga je met de instructeur naar het vliegtuig. Eerst controleer je samen of het toestel klaar is voor vertrek. Dan rijden jullie naar de startbaan, dit heet het taxiën. Via de koptelefoon kun je de instructeur en de verkeerstoren horen. De instructeur vraagt toestemming aan de verkeerstoren om te vertrekken. En dan is het zover! In de lucht mag je zelf het vliegtuig besturen. Je mag alles zelf vliegen behalve het laatste gedeelte van de landing. De instructeur vliegt barrel rolls, loops, steile bochten en spins. Als je wil geeft de instructeur je daarna de controle over het vliegtuig. Afhankelijk van jouw vliegervaring, hoe snel je het oppakt en de gekozen vliegtijd ga je zelf ook bijzondere manoeuvres oefenen. De instructeur neemt het weer van je over als je lekker naar buiten wilt kijken, foto's of een filmpje wilt maken of je wil weten wat er écht kan met zo'n stuntvliegtuig.

Hoe lang het praktijkgedeelte duurt, kies je zelf. Het minimum is 30 minuten. Maar hoe langer, hoe leuker natuurlijk!

Extra's

  • Wij kunnen de vlucht ook voor je filmen. Je krijgt de geheugenkaart meteen mee naar huis.
Specificaties
Maximum aantal deelnemers voor de belevenis.
Hele jaar
De belevenis is alleen in deze periode beschikbaar. Houd rekening met de geldigheidsduur van je bon.
Leeftijd Vanaf 8 jaar
2,00 m
Boven deze lengte zit je niet meer comfortabel in het toestel
125 kg
Het maximale gewicht van de leerling, met kleding aan. I.v.m. de veiligheid.
1 jaar
Hoe lang de cadeaubon geldig is na uitgifte.
Binnen 14 dagen
Toch geen leuk cadeau? Je kunt gratis annuleren binnen 14 dagen na aankoop.
Zie ook: ons retourbeleid
Prijzen
30 minuten€ 199
45 minuten€ 249
60 minuten€ 299
75 minuten€ 349
90 minuten€ 399
Opmerkingen
  • Deze vliegles is in een tweepersoons toestel. Naast de leerling en instructeur kunnen dus geen passagiers mee
  • De gekozen tijd is de tijd in het vliegtuig. Daarnaast duurt de theorie, voorbereidingen en debriefing achteraf bij elkaar nog ongeveer 40 minuten
  • Lessen zijn van 10:00 tot 18:00 (zomertijd) of tot zonsondergang (wintertijd)
  • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
  • Heb je 's ochtends niets van de vliegschool gehoord over het weer? Bel dan voor de zekerheid de vliegschool voordat je thuis wegrijdt. Je ontvangt het telefoonnummer per e-mail bij de reservering
  • Voor vliegen in het weekend of op een feestdag geldt een toeslag van € 15
Bekijk beschikbaarheid
Klik op een dag om te zien wanneer er plek is
Geheel vrijblijvend!

Om je persoonlijker en beter te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag op onze site. Hiermee tonen we belevenissen op basis van jouw interesses en kunnen we de site gebruiksvriendelijker maken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?