Stuntvliegtuig proefles

Durf jij het aan?

Spiraalduiken, spins, hoge bochten, steile bochten en nog veel meer... Push it to the limit! Je oefent het allemaal bij je eerste vliegles in het stuntvliegtuig.

Slechts:   € 199

Introductie

Iedere goede chauffeur volgt een slipcursus en iedere goede piloot oefent op "unusual attitudes", ofwel een vreemde stand van het vliegtuig. Het oefenen op tolvluchten, spiraalduiken, loopings en rolls zorgt ervoor dat de piloot een beter gevoel voor vliegen ontwikkelt. Dat is niet alleen heel nuttig, maar uiteraard ook heel spannend om te doen. Hiermee ontdek je wat echt kan met een vliegtuig. Dat doen we niet met een gewoon vliegtuig, maar met een stuntvliegtuig. Let op: dit arrangement is alleen voor mensen met lef!

Wat gaat er gebeuren

Zodra je er klaar voor bent haalt de instructeur je op en geeft je een 'briefing' over de beginselen van het vliegen. Want hoe blijft een vliegtuig nou eigenlijk in de lucht? Uiteraard is er alle gelegenheid om vragen te stellen. Na de theorie stap je met de instructeur in het toestel en ga je een rondje vliegen. Dat zal een mix zijn tussen lekker naar buiten kijken en ook zelf sturen.

Het opstijgen, uitklimmen, dalen en weer landen is hetzelfde als bij andere proeflessen. Maar in het stuntvliegtuig kan natuurlijk veel meer. Je gaat ook barrel rolls, loops, steile bochten en spins oefenen. De instructeur doet het voor en daarna mag jij!

Over de locatie

De proefles wordt gevlogen vanaf Lelystad. Qua aantal vliegbewegingen de drukste luchthaven na Schiphol. Er is de hele dag van alles te zien en te beleven. Kom dus gerust wat vroeger. Je wordt ontvangen in de gezellige lounge met een prachtig uitzicht op de landingsbaan. Bekijk onder het genot van een kop koffie wat er zoal voorbij komt vliegen. Op Lelystad is ook een actieve historische vloot.

Extra's

 • Gratis logboek met daarin je eerste vlieguur. Alleen in Lelystad, vraag er even naar voor je vlucht;
 • Wij kunnen de vlucht ook voor je filmen. Je krijgt de geheugenkaart gelijk mee naar huis.
Zelf samenstellen Geheel vrijblijvend!

Beschikbaarheid

Stuntvliegtuig proefles

Bij het bestellen kun je direct doorgeven op welke dag je wil komen vliegen en waar.
Je kunt natuurlijk ook gewoon de cadeaubon geven zonder een datum te prikken.
Om je een idee te geven waar en wanneer dit arrangement beschikbaar is:

Beschikbaar
Nog 1 plaats vrij!
Niet beschikbaar
Op aanvraag
Samenstellen Geheel vrijblijvend!

Prijzen

Dit arrangement is al te koop voor € 199

Vliegtijd

De vliegtijd is standaard 30 minuten (dat is: motor aan tot motor uit).
Wil je een langere vliegtijd? Dat kan!
 • Totaal 45 minuten vliegen: € 50 meerprijs
 • Totaal 60 minuten vliegen: € 100 meerprijs
 • Totaal 75 minuten vliegen: € 150 meerprijs
 • Totaal 90 minuten vliegen: € 200 meerprijs

Extra opties

 • Laat je eerste vliegles vastleggen op video voor € 25. De opnames worden gemaakt met een GoPro camera en na afloop krijg je de SD kaart mee naar huis.

Opmerkingen

Alle bedragen zijn inclusief BTW.
Houd je er rekening mee dat er een toeslag van € 15 geldt voor het weekend?
Je kunt deze op de dag zelf bij de vliegschool afrekenen of bij het bestellen van de cadeaubon betalen.

Zelf samenstellen Geheel vrijblijvend je arrangement samenstellen en zien wat het kost

Praktische punten

  • Maximum lengte: 2,00 m
  • Maximum gewicht: 125 kg
  • Er is geen minimumleeftijd, maar het is natuurlijk wel fijn als je over het dashboard kunt kijken. En anders lossen we dat gewoon met een paar kussentjes op Een maximumleeftijd is er overigens ook niet. Je bent nooit te oud om zelf te vliegen
  • Deze vliegschool is alle dagen geopend, behalve dinsdag. Er wordt gevlogen van 10:00 tot 18:00 of zonsondergang, als dat eerder is
  • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
  • Heb je s'ochtends niets van de vliegschool gehoord over het weer? Bel dan voor de zekerheid de vliegschool voordat je thuis wegrijdt. Je ontvangt het telefoonnummer per e-mail bij de reservering
  • Voor vliegen in het weekend of op een feestdag geldt een toeslag van € 15,-. Deze kun je betalen bij de vliegschool, als die niet al inbegrepen was bij de cadeaubon
  • De bonnen zijn 1 jaar geldig. Houd er rekening mee dat als wegens weersomstandigheden afgebeld zou worden een nieuwe afspraak binnen de geldigheidsduur gemaakt kan worden
  • Tot twee weken na aanschaf zijn de bonnen kosteloos te annuleren
Zelf samenstellen Geheel vrijblijvend!

Beoordelingen

uit Leiden
, Vliegveld Lelystad, 12 september 2017

Ontzettend gave ervaring. In eerste instantie dacht ik 30 min is niet genoeg, maar dat was het wel voor de ervaring. Zeker aan te raden!

Vriendelijke instructeur en mocht zelf ook wat handelingen doen.
Je kan t niet van dichtbij zien, het stijgen en landen, van een afstand
uit Nieuwegein
, Vliegveld Lelystad, 28 augustus 2017

Een fantastische ervaring! Echt leuk om het een keer gedaan te hebben! Heeft mij doen twijfelen om piloot te worden, waar ik het hiervoor telkens heb buitengesloten als beroep.

De stunts waren heel erg gaaf en indrukwekkend!
De vertrektijd accurater aangeven, zodat men minder lang hoeft te wachten op zijn/haar beurt
uit Groningen
, Vliegveld Lelystad, 7 augustus 2017

Wat een super gave ervaring! Ik kon letterlijk de grijns niet van mijn gezicht krijgen daarna. Je kon direct zien hoe leuk ik het vond. De instructeur was super aardig en behulpzaam. Hij legde alles rustig uit.

Leerzaam, vermakelijk, heeeeeel gaaf, aan te raden
Kon de instructeur niet altijd even goed verstaan door de koptelefoon. Omdat hij een beetje een accent heeft, maar ook de kwaliteit niet en je wist niet altijd of hij het nou tegen jou had of de mensen op de grond.
uit Rosmalen
, Vliegveld Lelystad, 10 juli 2017

Heb een leuke middag gehad met mijn griekse piloot. Hij gaf me veel vrijheid om zelf het vliegtuig te besturen en legde uit hoe bepaalde kunstjes in de lucht uit te voeren. dit val niet mee. Het mooie is dat je met zo'n klein vliegtuig behoorlijke krachten op je lichaam voelt. ben een ervaring rijker en heb het niet willen missen. een aanrader voor andere mensen.

Dat je zelf veel mag uitvoeren in het vliegtuig. de action cam optie is heel goed gelukt, erg mooi beeld
Wellicht een pilletje geven tegen eventuele maagklachten. zoiets als primatour. dit helpt preventief tegen misselijk worden.
Zelf samenstellen Geheel vrijblijvend!