Geef een vliegles cadeau of kom zelf vliegen

Sportvliegen

Introductie

Sportvliegen in een tweepersoons toestel is ons best verkochte arrangement. En met een reden! Het is de leukste manier om kennis te maken met het vliegen.

Locaties

Je kan deze vliegles volgen in Lelystad en Midden-Zeeland (bij Arnemuiden). Dit zijn leuke vliegvelden voor kleine vliegtuigen. Beide velden hebben een gezellig restaurant en er is altijd veel activiteit. Allerlei soorten toestellen vliegen af en aan.

Hypermoderne toestellen

Je vliegt in een geavanceerd toestel met de nieuwste apparatuur aan boord. Toch is het lichtgewicht en compact. Daardoor is het enorm wendbaar en stuurt het heel direct. Dit maakt het een sportief vliegtuig om in te vliegen. De kleinste stuurbewegingen hebben meteen effect.

Wat gaat er gebeuren?

Ontvangst bij de vliegschool is met een lekkere kop koffie, thee of fris. Je hebt een geweldig uitzicht op de baan. Geniet met je drankje van alle drukte op het vliegveld. Zo kom je al helemaal in de stemming!

Theorie

Je start met een uitleg over de basis van het vliegen. De instructeur geeft in deze ‘briefing’ antwoord op belangrijke vragen. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Hoe werken de pedalen? Waar zijn alle knopjes en metertjes voor? Natuurlijk kan je zelf ook al je vragen stellen. Kom je samen met je partner, vriend(in) of familielid naar de vliegschool? Dan mag hij/zij hier natuurlijk ook bij zijn. Dan weten jullie beide wat je allemaal gaat beleven in de lucht. Hier hoef je niet extra voor te betalen.

Praktijk

Na de theorie ga je met de instructeur naar het vliegtuig. Eerst controleer je samen of het toestel klaar voor vertrek is. Dan rijden jullie naar de startbaan, dit heet het taxiën. Via de koptelefoon kan je de instructeur en de verkeerstoren horen. De instructeur vraagt toestemming aan de verkeerstoren om te vertrekken. Dan kunnen jullie! In de lucht mag je zelf het vliegtuig besturen. Je mag alles zelf vliegen behalve het laatste gedeelte van de landing. Natuurlijk helpt de instructeur je overal bij. Hij neemt het van je over als je lekker naar buiten wilt kijken. Of als je foto’s of een filmpje wilt maken.

Tips & extra's

  • Wij kunnen de vlucht ook voor je filmen. Je krijgt de geheugenkaart gelijk mee naar huis.
  • Wil je graag passagiers meenemen bij je eerste vliegles, kijk dan bij Cessna vliegen
Specificaties
Instructeur
Leerling
Passagier
Hele jaar
Alleen in deze periode kan er gevlogen worden. Houd rekening met de geldigheidsduur van je bon.
Nee
Geeft aan of deze belevenis ook in de avonduren beschikbaar is
8 - 99 jaar
Er is geen minimumleeftijd, maar het is wel leuker als je over het dashboard kunt kijken. Ook is er geen maximumleeftijd, je bent nooit te oud om te vliegen.
< 1,95 m
Boven deze lengte zit je niet meer comfortabel in het toestel
< 105 kg
Het maximale gewicht van de leerling, met kleding aan. I.v.m. de veiligheid.
1 jaar
Hoe lang de cadeaubon geldig is na uitgifte.
Binnen 14 dagen
Toch geen leuk cadeau? Je kunt gratis annuleren binnen 14 dagen na aankoop.
Zie ook: ons retourbeleid
Prijzen
20 minuten€ 99
30 minuten€ 149
45 minuten€ 199
60 minuten€ 249
Opmerkingen
  • Deze vliegles is in een tweepersoons toestel. Naast de leerling en instructeur kunnen dus geen passagiers mee
  • Lessen zijn van 10:00 tot 18:00 (zomertijd) of tot zonsondergang (wintertijd)
  • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
  • Heb je 's ochtends niets van de vliegschool gehoord over het weer? Bel dan voor de zekerheid de vliegschool voordat je thuis wegrijdt. Je ontvangt het telefoonnummer per e-mail bij de reservering
  • Voor vliegen in het weekend of op een feestdag geldt een toeslag van € 15