Parachute springen

  Ameland, Midden-Zeeland, Texel

Slechts  € 199

Spring samen met een instructeur vanaf 3 kilometer hoogte. Met vrije val!

Introductie

Een tandemsprong is dé manier om kennis te maken met parachute springen (skydiven). Je springt samen met een instructeur vanaf 3 km hoogte uit een vliegtuig.

Locaties

Er zijn drie locaties waar je de parachute sprong kunt maken. Je bent welkom op de vliegvelden van Texel, Ameland en Midden-Zeeland.

Waag jij de sprong?

Een parachutesprong is met niets te vergelijken. Het is een onvergetelijke, sensationele ervaring die je gedaan moet hebben. Vrijwel alle durfals hebben het op hun verlangslijstje staan.

Het is zover!

Bij ontvangst op de vliegschool kom je gelijk in de stemming. Er is altijd volop activiteit en je kunt genieten van allerlei soorten toestellen die continu af en aan vliegen. Daarnaast zie je natuurlijk veel skydivers, je kan hun hele sprong van begin tot eind bewonderen. Zo krijg je nog meer zin in je eigen sprong!

Theorie

Omdat je samen met een instructeur springt, heb je geen ervaring nodig. Je krijgt voor de sprong een duidelijke uitleg. Alles staat natuurlijk in het teken van de veiligheid.

Praktijk

Als alles gecontroleerd is, stappen jullie in het vliegtuig en klimmen tot boven de 3 kilometer hoogte. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de Zeeuwse eilanden of de Waddeneilanden. Je wordt aan de instructeur vastgekoppeld en bent klaar voor de sprong. De sprong begint met een vrije val. Je bereikt daarbij een snelheid van zo'n 200 km/u. Dat duurt zo'n halve minuut en dan gaat de grote parachute open. Aan de parachute zweef je langzaam naar beneden. Geniet van het uitzicht en luister naar de geluiden op de grond. Het is een surrealistische ervaring. Onder het toeziend oog van je familie en vrienden maken jullie de perfecte landing.

Extra's

Je kunt je sprong laten vastleggen met een handycam. Deze unieke beelden worden gemaakt met een camera op de hand van de instructeur. De voorbereiding, de vlucht omhoog en de sprong worden vastgelegd. Je krijgt na afloop een DVD mee naar huis. Je kunt de handycam opname meteen reserveren bij je sprong. Dit is beschikbaar op Ameland en Midden-Zeeland.

Specificaties
Maximum aantal deelnemers voor de belevenis.
Hele jaar
De belevenis is alleen in deze periode beschikbaar. Houd rekening met de geldigheidsduur van je bon.
Leeftijd Vanaf 8 jaar
105 kg
Het maximale gewicht van de leerling, met kleding aan. I.v.m. de veiligheid.
1 jaar
Hoe lang de cadeaubon geldig is na uitgifte.
Binnen 14 dagen
Toch geen leuk cadeau? Je kunt gratis annuleren binnen 14 dagen na aankoop.
Zie ook: ons retourbeleid
Prijzen
1 sprong€ 199
2 sprongen€ 389
3 sprongen€ 579
4 sprongen€ 769
Opmerkingen
  • Onder de 18 jaar is schriftelijke toestemming van de ouders nodig
  • Qua conditie: voor de landing is het belangrijk dat je je knieën naar de borst kan optrekken
  • Parachutespringen tijdens de zwangerschap wordt afgeraden
  • Er kan alleen gesprongen worden als de weerstomstandigheden goed zijn. Het zicht moet goed zijn, de wind niet te sterk en het mag niet regenen
  • Afhankelijk van de weersomstandigheden en de drukte op het veld kunnen afgesproken tijden wat uitlopen
  • Bel de dag voor je sprong of 's ochtends naar het paracentrum om te horen of de weersomstandigheden goed genoeg zijn. Je ontvangt het telefoonnummer per e-mail bij de reservering
  • Op Texel wordt op vaste tijden afgesproken: tussen 8:30 en 12:15 (zondagen) of tussen 9:30 en 11:15 (andere dagen). Na het inchecken wordt je ingedeeld en krijg je je vluchttijd.
Bekijk beschikbaarheid
Klik op een dag om te zien wanneer er plek is
Geheel vrijblijvend!

Om je persoonlijker en beter te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag op onze site. Hiermee tonen we belevenissen op basis van jouw interesses en kunnen we de site gebruiksvriendelijker maken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?