Wat kost Vliegopleiding MLA/LAPL/PPL in Lelystad?

De prijs voor Vliegopleiding MLA/LAPL/PPL in Lelystad is vanaf € 4.949. Deze prijs is voor MLA (30 uur) . Je kunt extra opties kiezen bij het samenstellen en bestellen van de belevenis. Hieronder zie je een overzicht van de verschillende opties waar je uit kan kiezen, met de bijbehorende prijzen.

Ga je voor een MLA, LAPL of PPL brevet?

Het MLA en LAPL pakketten hebben 30 vlieguren en het PPL pakket 45. Het lespakket voor het MLA brevet wordt gevlogen in een Tecnam P92 2000RG. Voor het pakket van de LAPL en PPL geldt dat er wordt gevlogen in een Aero AT3.

MLA (30 uur) € 4.949
LAPL (30 uur) € 7.199
PPL (45 uur) € 10.799

Type vliegtuig

Je kan kan kiezen uit het standaard vliegtuig of een upgrade. Voor de MLA opleiding is de upgrade van de Tecnam P92 naar de Blackshape Prime. Voor de LAPL en PPL is de upgrade van een Aero AT3 naar een Cessna 172. In de Cessna kunnen tijdens de vlieglessen passagiers meevliegen, zonder extra kosten. De extra kosten hiervoor bedragen € 50 per uur.

Verder goed om te weten

Ervaring is niet nodig. Vliegopleiding MLA/LAPL/PPL is niet seizoensgebonden, de activiteit vindt dus het hele jaar door plaats. Je vindt de beschikbare dagen ook in de agenda van de belevenis.

Er is een minimumleeftijd voor deelname van 16 jaar. Als je vandaag bestelt is jouw ticket of cadeaubon 1.5 jaar geldig.

Opmerkingen

  • Vanwege de Coronacrisis is je bon extra lang geldig, namelijk 1.5 jaar. Zo heb je genoeg tijd om een afspraak te maken.
  • Mocht je onverhoops niet door de vliegmedische keuring komen, dan krijg je het niet gebruikte deel van je lessenpakket terugbetaald (alleen als je de initiële keuring binnen 2 maanden na aanschaf van je voucher hebt gedaan)
  • Je voucher voor het lessenpakket is 1 jaar geldig: je dient je eerste vliegles te maken binnen één jaar na aanschaf van de bon. Je lestegoed is daarna 3 jaar geldig
  • Als je meer instructie uren nodig hebt dan kun je die voor het gebruikelijke tarief bijkopen. Dit is voor de Tecnam P92 €199, voor de Aero AT-3 € 249 en voor de Cessna 172 en Blackshape Prime € 299 per vlieguur (wijzigingen voorbehouden)
  • Voor het vierpersoons vliegtuig geldt een maximaal totaalgewicht (leerling + passagiers) van 260 kg
  • Bij het tweepersoons vliegtuig mag de leerling maximaal 120 kg wegen
  • Maximale lengte leerling is 2,05 m voor het vierpersoons toestel. Voor het tweepersoons vliegtuig is dit 1,95 m
  • Het is niet mogelijk om het bedrag in termijnen te betalen. De prijzen zijn gebaseerd op betaling vooraf.
    • Vanwege de extreem hoge benzineprijzen vragen we een kleine extra bijdrage in de kosten. We kunnen deze niet in de normale prijzen verwerken omdat de toeslag tijdelijk is. De toeslag geldt alleen voor Lelystad en is € 10 per vlieguur. Als je korter vliegt dan is het minder, dus bijvoorbeeld € 5 voor een half uur vliegen. Je mag je vlucht uiteraard uitstellen tot de benzineprijzen gezakt zijn, let wel op de geldigheidstermijn van je bon

Ben je al enthousiast?

Wil je meer weten over Vliegopleiding MLA/LAPL/PPL in Lelystad? Klik dan op Meer informatie om naar de productpagina te gaan. Hier vind je ook foto's, reviews en de agenda met beschikbaarheid. Klik op Zelf Samenstellen om jouw cadeaubon of ticket samen te stellen en te bestellen.

Veel plezier!


Over Eveline van den Boom

Schrijfster van dit artikel is Eveline van den Boom. In 2006 kreeg ze haar eerste vliegles als verjaardagscadeau; een prachtige vlucht over Rotterdam. Dat smaakte naar meer!

In 2010 haalde ze haar PPL vliegbrevet in Lelystad. In 2011 werd een vliegtuig aangeschaft: een Aero AT-3. Dit vliegtuig vliegt nog steeds mee in de Vliegles.nl vloot met callsign PH-EVB.

Ze schreef de theorieboeken "Theorie van het Vliegen" en "Theorie helikopter vliegen". Deze kan je bestellen bij je vliegles en zijn ook los te koop op Bol.com

Over ons

Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?