Helikopter vliegles

  Lelystad

Slechts  € 279

Je eerste vliegles in een tweepersoons helikopter. Vlieg samen met een instructeur.

Introductie

Kruip zelf achter de stuurknuppel van een helikopter. Ervaar hoe het is om zelf te vliegen. De introductie les wordt gevlogen in een Guimbal Cabri G2. Dit is een tweepersoons helikopter. Je vliegt dus alleen met de instructeur.

Locatie

De vliegles wordt gevlogen vanaf Lelystad. Qua aantal vliegbewegingen de drukste Nederlandse luchthaven na Schiphol. Bij het vliegveld is een gezellig restaurant. Er is altijd volop activiteit en je kunt genieten van allerlei soorten toestellen die continu af en aan vliegen. Zo krijg je nog meer zin in je eigen vliegles.

Bijzondere machine

Vliegen in een helikopter is uniek! Alleen helikopters kunnen helemaal stil hangen in de lucht. Het uitzicht vanuit een helikopter is dan ook fantastisch. Wel zijn het hele complexe machines. Dat maakt de bouw en het onderhoud duur. Daarom zijn vlieglessen op een helikopter duurder dan op andere toestellen.

Het is zover!

De ontvangst bij de vliegschool is met een lekkere kop koffie, thee of fris. Je hebt een geweldig uitzicht op de baan. Geniet van je drankje en alle drukte op het vliegveld. Zo kom je al helemaal in de stemming!

Theorie

Je start met een uitleg over de basis van het vliegen. De instructeur geeft in deze 'briefing' antwoord op belangrijke vragen. Hoe bestuur je een helikopter? Waar zijn alle knopjes en metertjes voor? Je leert over de hoofd- en staartrotor. Hoe je deze met de collective, cyclic en het voetenstuur kan bedienen. Natuurlijk kun je zelf ook al je vragen stellen. Kom je samen met je partner, vriend(in) en/of familielid naar de vliegschool? Dan mag hij/zij hier natuurlijk ook bij zijn. Dan weten jullie allemaal wat je gaat beleven in de lucht. Hier hoef je niet extra voor te betalen.

Het theoriegedeelte duurt altijd zo'n 30 minuten, ongeacht de tijdsduur die je kiest voor het praktijkdeel.

Praktijk

Na de theorie ga je met de instructeur naar de helikopter. Eerst controleer je samen of het toestel klaar voor vertrek is. Dan taxiën jullie naar het begin van de baan. Via de koptelefoon kun je de instructeur en de verkeerstoren horen. De instructeur vraagt toestemming aan de verkeerstoren om te vertrekken. En dan is het zover! In de lucht mag je zelf de helikopter besturen. Je mag alles zelf vliegen behalve het laatste gedeelte van de landing. Natuurlijk helpt de instructeur je overal bij. Hij neemt het van je over als je lekker naar buiten wilt kijken. Of als je foto's of een filmpje wilt maken.

Hoe lang het praktijkgedeelte duurt kies je zelf. Het minimum is 20 minuten. Maar hoe langer, hoe leuker natuurlijk!

Tip!

Specificaties
Maximum aantal deelnemers voor de belevenis.
Hele jaar
De belevenis is alleen in deze periode beschikbaar. Houd rekening met de geldigheidsduur van je bon.
Leeftijd Vanaf 10 jaar
2,10 m
Boven deze lengte zit je niet meer comfortabel in het toestel
105 kg
Het maximale gewicht van de leerling, met kleding aan. I.v.m. de veiligheid.
1 jaar
Hoe lang de cadeaubon geldig is na uitgifte.
Binnen 14 dagen
Toch geen leuk cadeau? Je kunt gratis annuleren binnen 14 dagen na aankoop.
Zie ook: ons retourbeleid
Prijzen
20 minuten€ 279
30 minuten€ 379
45 minuten€ 499
60 minuten€ 649
Opmerkingen
  • Deze vliegles is in een tweepersoons toestel. Naast de leerling en instructeur kunnen er dus geen passagiers mee
  • De gekozen tijd is de tijd in de helikopter. Het theoriegedeelte komt daar altijd nog bij en duurt ongeveer 30 minuten
  • Het is niet toegestaan om iemand op schoot mee te nemen
  • Voor mensen die slecht ter been zijn is er begeleiding bij het in- en uitstappen
  • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
  • Voor vliegen in het weekend en op feestdagen geldt een toeslag van € 20
Bekijk beschikbaarheid
Klik op een dag om te zien wanneer er plek is
Geheel vrijblijvend!

Om je persoonlijker en beter te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag op onze site. Hiermee tonen we belevenissen op basis van jouw interesses en kunnen we de site gebruiksvriendelijker maken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?