Formatievliegen

  Lelystad

Slechts  € 399

Leer de basis van het formatievliegen. Een spectaculaire belevenis voor twee personen.

Introductie

Bij formatievliegen draait alles om precisie. Je vliegt samen met een vriend of vriendin, allebei in een eigen vliegtuig. Naast elkaar en met een kleine tussenafstand gaan jullie synchroom vliegen. Zelf vliegen is al een uitdaging, maar dit gaat nog een stap verder! Met wie ga jij dit avontuur aan?

Locatie

De vliegles wordt gevlogen vanaf Lelystad. Qua aantal vliegbewegingen de drukste Nederlandse luchthaven na Schiphol. Bij het vliegveld is een gezellig restaurant. Er is altijd volop activiteit en je kunt genieten van allerlei soorten toestellen die continu af en aan vliegen. Zo krijgen jullie nog meer zin in jullie eigen vliegles.

De Blackshape Prime

Je vliegt beide in een Blackshape Prime, de onbetwiste snelheidsduivel. Dit is een hypermodern vliegtuig. Een tweepersoons toestel waar je samen met de instructeur in zit. Je zit achter elkaar en er is een dubbele besturing. Het grootste deel van de vlucht vlieg jullie zelf!

Het is zover!

De ontvangst bij de vliegschool is met een lekkere kop koffie, thee of fris. Je hebt een geweldig uitzicht op de baan. Geniet van je drankje en alle drukte op het vliegveld. Zo kom je al helemaal in de stemming!

Theorie

Je start met een uitleg over de basis van het vliegen en het vliegen in een formatie. De instructeur geeft in deze 'briefing' antwoord op belangrijke vragen. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Hoe werken de pedalen? Waar zijn alle knopjes en metertjes voor? Natuurlijk kunnen jullie zelf ook al je vragen stellen. Kom je samen met je partner, vriend(in) en/of familielid naar de vliegschool? Dan mag hij/zij hier natuurlijk ook bij zijn. Dan weten jullie allemaal wat je gaat beleven in de lucht. Hier hoef je niet extra voor te betalen.

Het theoriegedeelte duurt altijd zo'n 20 minuten, ongeacht de tijdsduur die je kiest voor het praktijkdeel.

Praktijk

Na de theorie gaan jullie beide naar een eigen toestel. Samen met de instructeur controleer je of het toestel klaar is voor vertrek. Dan rijden jullie naar de startbaan, dit heet het taxiën. Via de koptelefoon kun je de instructeur en de verkeerstoren horen. De instructeur vraagt toestemming aan de verkeerstoren om te vertrekken. En dan is het zover! In de lucht vlieg je zoveel mogelijk zelf. Onderweg ontmoet je je vriend(in) en vlieg je in formatie verder. Spannend? Zeker, maar de instructeurs loodsen jullie er doorheen. Een unieke ervaring!

Hoe lang het praktijkgedeelte duurt kies je zelf. Het minimum is 30 minuten. Maar hoe langer, hoe leuker natuurlijk!

Extra's

  • Wij kunnen de vluchten ook voor je filmen. Dat gebeurt met een GoPro camera die naar binnen gericht staat. Dat geeft het leukste beeld. Je krijgt de geheugenkaart gelijk mee naar huis. Natuurlijk kun je ook zelf foto's maken onderweg.
  • De genoemde prijzen zijn totaalprijzen. Dus voor beide toestellen samen.
Specificaties
Maximum aantal deelnemers voor de belevenis.
Hele jaar
De belevenis is alleen in deze periode beschikbaar. Houd rekening met de geldigheidsduur van je bon.
Leeftijd Vanaf 8 jaar
1,95 m
Boven deze lengte zit je niet meer comfortabel in het toestel
125 kg
Het maximale gewicht van de leerling, met kleding aan. I.v.m. de veiligheid.
1 jaar
Hoe lang de cadeaubon geldig is na uitgifte.
Binnen 14 dagen
Toch geen leuk cadeau? Je kunt gratis annuleren binnen 14 dagen na aankoop.
Zie ook: ons retourbeleid
Prijzen
30 minuten€ 399
45 minuten€ 499
60 minuten€ 599
Opmerkingen
  • Er wordt gevlogen van 10:00 tot 18:00 (zomertijd) of zonsondergang (wintertijd)
  • De gekozen tijd is de tijd in het vliegtuig. Daarnaast duurt de theorie, voorbereidingen en debriefing achteraf bij elkaar nog ongeveer 40 minuten
  • Er kan alleen gevlogen worden als er voldoende zicht is en het niet te hard waait. Je wordt gebeld als het weer niet goed genoeg is
  • Heb je 's ochtends niets van de vliegschool gehoord over het weer? Bel dan voor de zekerheid de vliegschool voordat je thuis wegrijdt. Je ontvangt het telefoonnummer per e-mail bij de reservering
  • Voor vliegen in het weekend of op een feestdag geldt een toeslag van € 30
Bekijk beschikbaarheid
Klik op een dag om te zien wanneer er plek is


uit Nijmegen

· Februari 2018 · Lelystad

Geweldig! Uniek. Leuk vliegteam, spannend.

Uitzicht, zelf vliegen, dichtbij ander vliegtuig, bijna surrealistisch

Nog eens kop koffie na afloop

Joeri van Vliegles.nl:
Bedankt voor je beoordeling!
Geheel vrijblijvend!

Om je persoonlijker en beter te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag op onze site. Hiermee tonen we belevenissen op basis van jouw interesses en kunnen we de site gebruiksvriendelijker maken. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je dit goedvindt. Meer weten?