Reviews Glider flying day course

4.8

out of 5

43 reviews

4.8 out of 5

43 reviews

5 stars
36
4 stars
4
3 stars
3
2 stars
0
1 star
0

Anselm (53)
from Velp

· May 2021 · Terlet

Fantastisch.. Relaxed en toch veel uileg.

  • De sfeer van een echte froep liefhebbers.
  • Niets, behslve dat ik misselijkk ben geworden.

E Korf (53)
from Urk

· May 2021 · Salland

Het vliegen is leuk om te doen. De mensen eromheen zijn aardig, enthousiast, en vertellen er ook graag over.

  • Ik had echt een hele goede instructeur ( een 10). Hij is kundig en kan zijn boodschap heel goed en duidelijk overbrengen.
  • Er staat in de advertentie dat er een dagprogramma zou moeten zijn waar je de hele dag zoet mee bent.
    Ik heb alleen een (goede) instructie gehad en 3 vlieglessen.
    De rest van de dag zat ik te wachten op de volgende les.
    De lunch was heel minimaal. Twee gesmeerde boterhammen in een boterhamzakje en de warme snack waren gebracht toen ik in de lucht was. Pas na een uur werd me verteld dat mijn "lunch"er lag...

Mitchell Broere (16)
from Amsterdam

· May 2021 · Terlet

Het was echt super gaaf om te doen. Zo gaaf dat ik ook de 7 daagse cursus ga doen.

  • 4 vluchten gehad en super goed weer.
  • Iets duidelijkere borden met waar te melden.

Fred (50)
from Vleuten

· May 2021 · Terlet

Fantastische dag goede instructeurs jullie hebben alle verwachtingen waar gemaakt

  • Zie hier boven
  • Koffie op de baan schenken

Dorien
from

· April 2021 · Salland

Ik vond het een geweldige ervaring! Zelf mogen besturen, binnen één dag!

  • Instructeur Ronald heeft ons vooraf een hele duidelijke theorieles gegeven. Hij richt zijn aandacht echt op de beleving van de cursist. Maakt foto'tjes tussendoor, geeft heldere uitleg, laat je zelf doen wat je kunt. Alle aanwezige clubleden waren ook heel aardig en behulpzaam.
  • Het was voor ons niet duidelijk of de lunch inbegrepen was. Dit was uiteindelijk wel het geval (al zat overal vlees op en we eten vegetarisch). Ik werd zelf niet misselijk, maar anderen wel. Er waren geen zakjes standaard aanwezig, dus dat is slim om zelf mee te nemen voor de zekerheid.

Joep (47)
from Berlicum

· April 2021 · Salland

Geweldige dag

  • 3 starts/ vluchten. Tussendoor heerlijk zitten en alles bekijken

Daniel Aiss (41)
from Den Haag

· April 2021 · Terlet

Het was een geweldige ervaring en een heerlijke dag. De mensen die er werken doen dit met zoveel liefde en aandacht dat ik alleen maar heb kunnen genieten. Feest!

  • Alles was top

Johan Gelderloos (66)
from Hoevelaken

· April 2021 · Terlet

Geweldige ervaring gehad. Erg leuk en aardige mensen.

  • Geprobeerd en gelegenheid gehad om het vliegtuig zelf te besturen. Was nog niet zo makkelijk. Erg leuk.
  • Geen

Karla (31)
from Utrecht

· April 2021 · Salland

Het zweefvliegen te Salland was fantastisch! Het theorie stuk was leuk en daarna werd het alleen nog maar leuker!

  • De wijze hoe er wordt omgegaan met de veiligheid.
    De uitgebreide informatie en het enthousiasme waarmee het werd gebracht.
    De vrijheid om je wensen aan te geven.

Maarten (70)
from Dordrecht

· November 2020 · Terlet

Zeer goed geregeld. Betrouwbare informatie en een geweldige zweef ervaring, zeer ervaren vriendelijke instructeur.

  • Helderheid in uitleg. Geduld in het beantwoorden van vragen en vertrouwenwekkende sfeer.
  • Ik heb geen minpunten ervaren.

Peter Vrolijk (60)
from Den Haag

· September 2020 · Salland

Geweldige ervaring zo, n eerste keer in een zweefvliegtuig en dan nog zelf mogen sturen .... helemaal top

  • Super aardige leden en instructeurs, je wordt de hele dag meegenomen in het team
  • Ik heb er eigenlijk geen kunnen vinden en als het er dan 1 is is die van net wat weinig thermiek , met wat meer had de vlucht wat langer kunnen duren. Maar daarvoor kom ik gewoon nog een keer terug

Erik (45)
from Papendrecht

· September 2020 · Terlet

De dagcursus is een echte aanrader. Je ervaart hoe het is om in een zweefvliegtuig te zitten, en daarna mag je ook zelf (een stukje) vliegen. Geweldig!
Leuke groep vliegers om de dag mee op te trekken.

  • Zelf vliegen
    Ervaren en betrokken instructeurs/vliegers
    Je mag ook zelf aan de slag
  • Het staat vermeld, maar besef goed dat je niet tussendoor zomaar van het veld af kan.

Kees Noordegraaf (70)
from Hulshorst

· September 2020 · Salland

Een geweldig leuke dag met een fantastische instructeur. Iemand die heel goed de regels en techniek weet uit te leggen en die goed luistert naar de wensen van de gast. Een echte aanrader.

  • Bij de tweede vlucht mag je al zelf het vliegtuig besturen (tot op zekere hoogte natuurlijk) waardoor je nog meer feeling krijgt met het zweefvliegen. En een gezellige club mensen!
  • Geen.

Usha (50)
from NVT

· September 2020 · Terlet

Was ontzettend leuk om een keer te doen.

  • In principe waren er drie vluchten inbegrepen maar als er ruimte is, kan je er nog een doen.
    Het enthousiasme van de mensen ter plekke.
  • Er wordt heel weinig informatie gegeven als je er bent. Er werd niet aangegeven wat verder de bedoeling is als je op het terrein bent. Uiteindelijk bleken we pas rond 19:00 klaar te zijn met de hele ervaring (vanaf 10:00). Houd daar dus rekening mee met eten en drinken voor op het vliegterrein.

Nico (66)
from Den Haag

· September 2020 · Terlet

Ik heb een geweldige dag gehad op Terlet. Enthousiaste zweefvliegers, goede uitleg veel aandacht en heerlijk vliegen. Een absolute aanrader.

  • Het is een laagdrempelig enthousiast gezelschap die hun passie voor het zweefvliegen goed weten uit te dragen.
  • Niets.

Jurjen (53)
from Delft

· September 2020 · Salland

Fantastische ervaring!

  • Top instructeurs en gezellige vereniging waar je mee kennis maakt.
  • Zweefvliegen is wel een heftige ervaring!

Ralph (38)
from

· September 2020 · Salland

Wat een ervaring! Zo snel de lucht in en wat een uitzicht! En dan onze trainer Ronald was heel fijn. Lekker rustig en duidelijk met zijn uitleg. De dag draaide om onze wensen en dat is zeker gelukt!


Joop Simmers (72)
from Heerenveen

· September 2020 · Salland

Prima dag, veel geleerd

  • HR de Boer is een uitstekende begeleider/instructeur
  • Geen

Koos Slingerland (70)
from Boskoop

· September 2020 · Salland

Geweldig leuk om zweefvliegen zo eens te ervaren. Veel info, bevlogen instructeurs: allemaal perfect!

  • De stilte boven, de sensatie van het lieren en de kans zelf even te vliegen
  • Geen

Sylvia van Dijk (56)
from IJsselstein

· September 2020 · Salland

Ontzettend toffe ervaring

  • Sfeer op de club, uitleg, eigen inbreng.
  • Ik had gedacht dat het tot ong 17.00 uur zou duren, uiteindelijk ging ik pas om ong 18.30 weg.

Loes
from Eindhoven

· September 2020 · Salland

Het was een heerlijke dag met lekker weer. Topervaring!

  • Goede en geduldige uitleg
    Prima lunch
  • Soms wat lang wachten doordat er veel tegelijk was

Jan (43)
from

· August 2020 · Salland

Leuke ervaring

  • Aardige instructeur, leuke club mensen, goed georganiseerd.

Ed Schenk (64)
from Zwolle

· August 2020 · Salland

Erg leuke dag gehad. Zweefvliegen geweldige ervaring. Erg vriendelijke, enthousiaste en behulpzame vliegers en instructeurs. Heel veel uitleg gekregen van geduldige mensen.

  • Relaxte atmosfeer. 3 vluchten gemaakt bij dagprogramma.
  • Niet echt, maar was een erg warme dag. Koffie, water en thee was gratis. Verkoop van frisdrank of ijsje zou super zijn ter plaatsen (kantine was een flink stuk lopen van de toestellen).

Danique (16)
from Heerenveen

· August 2020 · Salland

Ik vond deze dag heel erg leuk!!

  • Het was super leuk omdat het altijd al mijn droom is geweest om te gaan vliegen.
  • De wachttijden voordat je weer ging vliegen waren wel erg lang, maar daar kon niemand iets aan doen.

Lize (17)
from Soest

· July 2020 · Salland

Ik vond het een geweldige ervaring! Heb er erg van genoten en ga waarschijnlijk zelfs door met zweefvliegen.

  • Je kon heel ver kijken en ik had een hele goede en aardige instructeur: Arjan.
  • .
Joeri of Vliegles.nl:
Wat leuk Lize! De volgende stap naar je brevet is bijvoorbeeld de 7 daagse cursus.

Alexander (33)
from Espel

· July 2020 · Salland

Alles was goed georganiseerd en de instructeur deed echt moeite om het de cursist naar zn te maken. Ik ben een mooie ervaring rijker.

  • Organisatie, mensen en sfeer.
  • Geen

Petra van Hengstum (56)
from Badhoevedorp

· July 2020 · Salland

Het was een hele leuke, gezellige dag. We werden vriendelijk verwelkomt en iedereen deed zijn best er voor ons een goede ervaring van te maken.

  • Het vliegen met een instructeur was heel mooi. We kregen een duidelijke uitleg en er was ruimte om ook zelf het vliegtuig te besturen.
    Er is geen toilet op de startplaats, maar toen ik zei dat ik naar het toilet moest werd ik meteen met de auto heen en weer gereden.
  • Misschien een koelbox met wat frisdrank dat je op de startplaats kan kopen.

Martijn van Vuuren (35)
from Bemmel

· July 2020 · Salland

Fantastische ervaring. Super professionele begeleiding van enthousiaste en gedreven vliegers die hun best doen het beste uit de ervaring te halen en jezelf zoveel mogelijk te laten doen waar mogelijk.

  • Fijne sfeer, veiligheid boven alles, gezellig, zelf de gelegenheid krijgen om te sturen, totale ervaring van de vliegclub.
  • Lunch wat eenvoudig, wat weinig drinken tussendoor.

Theo van Vuuren (67)
from HUISSEN

· July 2020 · Salland

Ik heb een heel leuke dag gehad. De instructeurs zijn heel betrokken en iedereen doet er alles aan om mijn en prachtige dag te bezorgen. Ik heb mijn heel welkom gevonden en ben geen moment bang geweest.

  • De aandacht van de instructeurs. Maar iedereen doet er alles aan om je een leuke dag te bezorgen
  • Ik heb geen mijn punten kunnen ervaren
Joeri of Vliegles.nl:
Leuk om te lezen dat je een mooie dag hebt gehad!

Vincent (40)
from Rosmalen

· July 2020 · Terlet

Het was een mooie dag met geweldige vluchten en behulpzame & leerzame instructeur

  • Het opstijgen en vliegen en dalen en de sfeer
  • -

Wim (71)
from Exloo

· July 2020 · Terlet

Zweefvliegen was leuk

  • Instructie en het vliegen zelf
  • Bij die club staat normale communicatie niet voorop! Afgezien van mijn laatste instructeur. Je krijgt het gevoel er een beetje bij te hangen. Het was niet druk vwb de cursisten, maar ondertussen kwamen er wel andere gasten bij (€) die ook de nodige aandacht behoeven!
Joeri of Vliegles.nl:
Beste Wim,
Wat vervelend dat je dit zo hebt ervaren. Het is altijd vrij druk op het veld, soms moet je dus even wachten.
Fijn om te horen dat je lessen zelf wel positief ervaren hebt.

Lars (53)
from Doetinchem

· July 2020 · Salland

Ik heb een geweldige dag gehad. Relaxte sfeer, een paar prachtige vluchten gemaakt met een uitstekende instructeur: Ronald. Als je vooraf al niet enthousiast zou zijn, dan word je het wel als je er bent. Zelden een dag gehad die zo snel voorbij ging. We knopen er maar eens een weekje aan vast!

  • Sfeer, uitleg, betrokkenheid, vriendelijkheid.
  • Geen

Moniek (37)
from Velp

· July 2020 · Salland

Erg mooie dag gehad! Aanrader!

  • Gepassioneerde mensen, goede uitleg. Ze nemen de tijd en kijken naar wat je wilt en kunt. Ik kan het van harte aanbevelen!!! (En ik kom zeker nog eens terug!)
  • Helemaal geen.

Ruud (70)
from Assen

· June 2020 · Terlet

Spectaculair, super, prachtig

  • De ervaring om zonder motor toch 1000 meter hoog te komen en het enthousiasme van de instructeurs.
  • Had een soort zweefluchtdoop certificaat verwacht als tastbaar aandenken, zoals bij het motorvliegen. De deelnemers die 1 vlucht komen maken krijgen dat wel. Moet het dus doen met mijn mooie herinneringen aan deze dag.
Joeri of Vliegles.nl:
Bedankt voor je goede review en feedback. We gaan nadenken hoe we leerlingen een leuk aandenken kunnen geven.

Ruud van Vliet (68)
from Allmaar

· June 2020 · Terlet

Geweldige ervaring deze kennismaking met het zweefvliegen. Ontvangen door een groep enthousiaste zweefvliegers . Goede en zeer interessante uitleg van de instructeurs

  • Het vliegen en vooral de uitleg. Dit gaf een goede indruk wat zweefvliegen eigenlijk inhoud.
  • Echte minpunten heb ik niet. Maar het zou leuk zijn om een aandenken in welke vorm dan ook aangeboden te krijgen dat je deze geweldige dag hebt meegemaakt.

Hette (70)
from Grijpskerk

· September 2019 · Terlet

Grandioos. Je wordt ontvangen door een heerlijk stel ongecompliceerde en vooral een enthousiaste club mensen van verschillende pluimage. Allemaal met één doel, en dat is (zoveel mogelijk) vliegen. Kortom voor herhaling vatbaar.

  • De eerste ervaring van het zweefvliegen, vier maal de lucht in geweest, en vooral de laatste keer het zelf even mogen besturen van zo'n kist. Een geweldige ervaring.
  • Een mobiel toilet?

M (41)
from Utrecht

· September 2019 · Terlet

Een unieke ervaring, en we hebben zelfs een extra vlucht gekregen.

  • Relaxed sfeertje, enthousiaste begeleiders, extra vlucht omdat het kon
  • We waren te laat doordat er 2 adressen Apeldoornseweg 203 in Arnhem lijken te bestaan voor sommige navigatie systemen. Dit graag duidelijk aangeven. Ook de communicatie vanuit vliegles.nl en de locatie was niet altijd duidelijk, zowel in de voorbereiding als op de dag zelf.

Wim (80)
from Hilversum

· August 2019 · Terlet

Ik kreeg op mijn 80ste verjaardag van mijn Familie o.a van mijn neef Eddy (Evert Dirk de aanvrager van de Cadeaubon) de vliegles.

Ik heb een prachtige dag ,alles zat mee het weer en de thermiek,tevens een groot compliment aan Rob (komt uit Ede)de instructeur van mijn 3-vlieglessen.

Trouwens de complimenten gelden voor het hele team en niet te vergeten, Bob die me een Terlet hoedje leende zonder knopje boven op.

  • De dagcursus is voor herhaling vatbaar.
Joeri of Vliegles.nl:
Wat leuk om te lezen Wim, bedankt voor je uitgebreide beoordeling!
Heb je nu de smaak te pakken?

Philip (60)
from Nieuwegein

· August 2019 · Salland

Een geweldige dag beleefd en ook het echte verenigingsleven geproefd. Mocht ook zelf mee helpen bij het starten van de zweefvliegtuigen.

  • Echte vliegervaring en ook echt zelf vliegen
  • X

Aroop (58)
from Eindhoven

· July 2019 · Terlet 3

Had a great time .. felt so "high" like a child again !

  • Calm, patient, experienced .. perfect
  • Not enough thermals !

Bennie (45)
from Apeldoorn

· July 2019 · Terlet 3

Super gave ervaring

  • Hatrstikke leuk, direct de lucht in, geen poespas
  • Vertel eerlijk dat een 'dagcursus' enkel 3 starts betekent. 3 keer 20 minuten als je geluk hebt. Dat is een uur. Geen dagcursus.
Joeri of Vliegles.nl:
Hoi Bennie,

Vervelend om te horen dat het niet duidelijk was dat de dagcursus uit 3 lesvluchten bestaat. Zweefvliegen is een teamsport. Om je een goed beeld te geven wat er allemaal bij komt kijken is de dag gevuld met verschillende aspecten van de sport. Mocht je je brevet willen halen dan wordt er ook van je verwacht dat je hierbij je steentje bijdraagt. Omdat het onlosmakelijk verbonden is met het zweven hoort dit er ook bij. Het is een dagvullend programma waarin je alles leert over het zweven maar inderdaad 'maar' drie vluchten maakt.

Gelukkig waren de vluchten zelf wel goed bevallen.

Dave (52)
from Amsterdam

· June 2019 · Terlet

Geweldige dagcursus zweefvliegen met mijn 18-jarige zoon. Een heel bijzondere ervaring en een groot compliment voor het hele team van vrijwilligers en instructeurs. We zijn er van s'ochtends vroeg tot s'avonds gebleven, hebben veel geleerd en zelfs een 4e vlucht mogen maken!

  • Deskundige begeleiding, goede uitleg, bijzonder enthousiast team.
  • Geen

Matthieu (1969)
from Utreht

· April 2019 · Terlet

Super gaaf

  • Kon meerdere starts maken. Relaxte sfeer. Goede instructeurs
  • Geen, was goed georganiseerd
Joeri of Vliegles.nl:
Fijn om te horen dat je een leuke lesdag hebt gehad Matthieu. Heb jij nu ook het zweefvliegvirus te pakken?

We and third parties follow your internet behavior on our website with cookies. If you continue, we assume you agree with our cookie policy. Learn more