Informatie voor aanbieders

„Funspiration is Fun én Inspiration”

Funspiration verzamelt de leukste belevenissen van de beste aanbieders.
We inspireren de doelgroep en verkopen jouw belevenissen voor je.

En nog veel meer!

Een kleine greep uit de vele voordelen om je belevenissen te verkopen via het Funspiration platform:

  • We hebben een online agenda waarin je jouw beschikbaarheid kan bijhouden.
  • Als je aangeeft dat een dag vol is of je ben gesloten, dan zorgen we dat er niet meer op die dagen geplanned wordt.
  • We verzorgen een "niet goed, geld terug" garantie.
  • De meeste belevenissen worden cadeau gedaan.
  • Mocht iets niet in de smaak vallen dan verzorgen wij de terugbetaling.
  • We verkopen uitbreidingen voor jouw belevenissen; denk aan extra tijd, een video-opname, toeslagen voor weekenden, etc.
  • Soms wil degene die een cadeaubon krijgt extra's bijkopen, wij regelen dat voor je.
  • Je beheert zelf je productteksten en afbeeldingen in het online platform. Als je wil, helpen we je met je teksten en om de presentatie zo goed mogelijk te krijgen.
  • Deelnemers betalen vooraf. Betaling is dus gegarandeerd, ook bij no-shows.
  • We betalen iedere maand uit.

We doen alles zodat jij je alleen nog maar hoeft te richten op het verzorgen van de belevenis zelf. Wij regelen alles daaromheen. Daar zijn we goed in. Zo verkochten we alleen al op Vliegles.nl meer dan 4.500 vliegbelevenissen.

Over ons...

Funspiration is vanaf de start samen met de aanbieders opgebouwd.

Vliegles.nl

Het begon allemaal met Vliegles.nl. Een aantal vliegscholen kwam tot de conclusie dat het dumpen van hun vliegbelevenissen tegen lage prijzen niet werkte. Er werd genoeg verkocht, maar er moest veel afgedragen worden aan de wederverkoper en onder aan de streep bleef er niets over. Wij kozen voor de lange termijn. Door vlieglessen weg te zetten tegen in verschillende varianten zodat ze op de meeste budgetten aansloten. Vaak met een goedkope basisvariant die uit te breiden was tegen meerpijs. Zo kon iedereen een belevenis samenstellen die paste bij het beschikbare budget en de wensen.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een plek op Vliegles.nl. Alleen de beste scholen worden opgenomen in het assortiment. Om de kwaliteit hoog te houden en als investering in de relatie met de aangesloten scholen. Doel is steeds geweest om voor elk budget en in elke vorm van vliegen de beste aanbieders te vertegenwoordigen. De site mikt daarom op een totaal van maximaal 10 tot 15 soorten belevenissen. Vliegles.nl heeft een cross-channel advertentiestrategie: diensten worden gepromoot in advertentiecampagnes, remarketing en nieuwsbrief. De commissie van 20% die gerekend wordt aan de scholen wordt dan ook grotendeels geïnvesteerd in advertentiecampagnes.

Funspiration

Naast Vliegles.nl werd in 2017 Funspiration gelanceerd. Funspiration biedt een veel breder aanbod dan alleen vliegbelevenissen. Alle soorten belevenissen zijn hierin welkom. Funspiration verzamelt en matched belevenissen met de bezoekers. We streven naar een grote instroom van nieuw aanbod, zodat er elke dag wat nieuws te vinden is.

Funspiration is meer gericht op verkoop aan terugkerende klanten. Door het bredere aanbod zien we mensen vaker terug. De advertentiekosten zijn daardoor een stuk lager. De commissie voor Funspiration is daarom ook een heel stuk lager: slechts 5%.

Dit percentage maakt het zelfs leuk om je eigen online verkoop om te zetten naar Funspiration, zoals de meeste van onze aanbieders al gedaan hebben. Je maakt eenvoudig een link naar een gefilterde shop met alleen jouw belevenissen. Zo heb je geen omkijken meer naar je eigen verkoop.

Funspiration blijft zich richten op de aanbieders. We zijn er voor jullie. We geloven in goede en eerlijke prijzen voor jullie belevenissen.

Overzicht

Verkopen van belevenissen met upsell
Online agenda
Klantenservice telefoon, whatsapp en e-mail
"Niet goed, geld" terug
Wijzigen, verlengen van cadeaubonnen
Eigen gefilterde shop
Online beheren van jouw aanbod (tekst/beeld)
Google, Facebook campagnes Ja, generiek ($) Ja, specifiek ($$$)
Alleen op uitnodiging Nee
Maximum aantal producten Nee
Betaalkosten creditcard, AfterPay en refunds Inclusief Inclusief
Commissie percentage 5% 20%

Kosten en uitbetalingen

Funspiration berekent een commissie op iedere ingewisselde cadeaubon. Als klanten voor de belevenis bij je komen dan brengen ze hun cadeaubon mee. Die kun je online inwisselen. De verkoopprijs (ten tijde van verkoop) minus het commissiepercentage wordt aan je uitbetaald. Er worden geen betaalkosten doorbelast aan de consumenten. Deze worden betaald uit het commissiepercentage.

Omdat het commissiepercentage bij Funspiration lager ligt dan bij Vliegles.nl, is het beschikbare budget voor betaalde promotiecampagnes natuurlijk lager. De campagnes zijn ook generieker van insteek. Je kunt helpen door je belevenis zelf onder de aandacht te brengen op je eigen website, social media, mailings etc.

Wil je dat we jouw aanbod uitlichten en extra promoten, informeer dan naar de mogelijkheden.

Doe je mee?

Meld je gratis en vrijblijvend aan:

Aanmelden als aanbieder